- Meget tilfreds

Forsvarsadvokat Harald Stabell sier at Arne Treholt er meget tilfreds med beslutningen fra Gjenopptakelseskommisjonen.

PÅ RETT SPOR: Forsvarsadvokat Harald Stabell sier at han og Arne Treholt vil hjelpe kommisjonen ved å tilby dem alt materiale de har samlet i saken.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PÅ RETT SPOR: Forsvarsadvokat Harald Stabell sier at han og Arne Treholt vil hjelpe kommisjonen ved å tilby dem alt materiale de har samlet i saken. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Som part i saken ble han informert om kommisjonens beslutning før pressekonferansen i ettermiddag.

- Vi har hatt en liten samtale, og det er klart at Treholt er meget tilfreds med beslutningen. Nå er saken på rett spor, helt i tråd med det vi anmodet om i vårt svar til kommisjonen. Undersøkelsene som nå skal foretas har sitt grunnlag i vår opprinnelige begjæring fra 2005 om gjenopptakelse av saken og den argumentasjon vi la til grunn for vår begjæring den gangen, sier Stabell til Dagbladet.

Han har forstått riksadvokat Tor-Aksel Busch slik at han ville bruke Gjenopptakelseskommisjonen som et undersøkelsesorgan, begrenset til pengebeviset.

- Vil hjelpe - Det holder ikke etter min oppfatning. Kommisjonen vil nå ha hovedfokus på straffelovens bestemmelser om falsk forklaring. Vi skal hjelpe kommisjonen ved å stille alt vårt materiale til disposisjon for dem. Vi har scannet mange bilder og gjort dem bedre enn de som forefinnes i PST. Vi har foretatt egne undersøkelser og har vitner som vil fortelle det de vet til kommisjonen.

- I tillegg forventer jeg at kommisjonen vil be om den samme tilgangen til alt fotomateriale som finnes i Treholt-saken hos PST. Det vil være nødvendig for å kunne få nødvendig forståelse av hva som har skjedd under etterforskningen og bevisføringen i Treholt-saken, sier advokat Harald Stabell.