VIL LØSE SAKEN: Til tross for vedtatt tvangssalg, mener Geir Ole Reiakvam det vil løse seg ved salg av én eiendom og refinansiering. Foto: CF Wesenberg / Finansavisen
VIL LØSE SAKEN: Til tross for vedtatt tvangssalg, mener Geir Ole Reiakvam det vil løse seg ved salg av én eiendom og refinansiering. Foto: CF Wesenberg / FinansavisenVis mer

Megler-gründers eiendommer må tvangsselges

Byfogden har nå vedtatt tvangssalg av fire av iHus-gründer Geir Ole Reiakvams eiendommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): iHus-gründer Geir Ole Reiakvams hovedkontor, der flaggskipet iHus Grünerløkka holder hus, samt tre eiendommer på Skedsmo, skal nå tvangsselges for misligholdt gjeld på 48 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Det er Bolig og Næringskreditt som har sett seg lei på utsettelsene, og byfogden i Oslo har tatt begjæringene til følge og besluttet tvangssalg av lokalene.

Utsettelser

Det var ifølge Finansavisen tilbake i mars 2008 og desember 2009 at Reiakvam tok opp lån på henholdsvis 16 millioner og 32,2 millioner kroner. Lånebeløpene ble brukt til å kjøpe aksjene i Næringsbygg Lillestrøm med tilhørende eiendomsmasse.

Opprinnelig var planen å innfri lånene etter kun få måneder, men de ble i 2010 omgjort til langsiktige nedbetalingslån med løpetid på 30 år.

Ifølge avisen misligholdt Reiakvam lånene, og det ble i oktober 2014 enighet om å avvikle låneforholdet. Siden har det vært en rekke nye frister mellom partene, samt blant annet et gebyr på 250.000 kroner for forlengelse.

Vil ordne opp

Til tross for at byfogden nå har besluttet tvangssalg, mener Reiakvam at han skal løse saken.

- Saken løser seg ved salg av Skedsmogaten 9 og refinansiering. Oppgjøret på Skedsmogaten 9 ble forsinket fra kjøper grunnet manglende finansiering på hans hånd. Jeg har fått inn noe håndpenger som sikkerhet nå, så jeg vet det løser seg straks, sier Reiakvam til avisen.

iHus-gründeren mener det ble veldig kjedelig for selskapet at oppgjøret ble forsinket slik at lånet i BNkreditt ikke kunne innfris i juli som planlagt.

- BNkreditt kan ikke endre nedbetalingsplanen fra 30 til 10 år uten vårt samtykke og uten å varsle oss om det bare fordi de skal legge ned snart, sier Reiakvam til Finansavisen.

Byfogden har imidlertid konkludert med at det ved vesentlig mislighold ikke er noe krav om at banken skulle sende skriftlig varsel før de krevde opphør av låne-avtalen.

Flere nyheter:

Fredriksens nabo ber om 185 millioner i spansk ferieparadis
Eiendomsinvestor doblet i fjor
Går sammen for å få slutt på lokkepriser