Rabatt: Vogts gate 58 og 60 (rødt og gult bygg) ble opprinnelig lagt ut med prisantydning 110 millioner kroner, uten at noen bet på. Foto: Finansavisen.
Rabatt: Vogts gate 58 og 60 (rødt og gult bygg) ble opprinnelig lagt ut med prisantydning 110 millioner kroner, uten at noen bet på. Foto: Finansavisen.Vis mer

Megler kuttet prisen med 8,5 millioner

Bygårdene Vogts gate 58 og 60 måtte selges med rabatt til tross for stor interesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): - Det var mange som viste interesse og kom på visning, men til syvende og sist var det bare én budgiver som kom på banen, forteller eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål, til Finansavisen.

Bygårdene Vogts gate 58 og 60 på Torshov i Oslo ble lagt ut i markedet med samlet prisantydning på 110 millioner kroner.

- Bygårdene er solgt for 101,5 millioner kroner. Det ble en forhandlingssituasjon med den ene budgiveren. Usikkerheten som råder i boligmarkedet gjør at betalingsvilligheten blir noe lavere, og selger synes det er bedre med 101,5 millioner på bordet i dag enn å løpe risikoen for hva man kan få om man avventer og selger eksempelvis et halvt år frem i tid, sier Langtind.

Forhandlingene kom i havn etter at et foreløpig bud på 95 millioner kroner hadde blitt avvist, skriver avisen.

Rabatt måtte til

- Hadde vi spurt om 110 millioner for et år siden, så hadde vi fått det. Når kjøperne opplever at det er noe mer usikkerhet enn for 12 måneder siden, vil den usikkerheten reflekteres i prisen, sier megleren til avisen.

- Bare psykologien får satt seg og man ser at ting fortsatt selges, så vil markedet stabiliseres og komme tilbake igjen, men når det skjer er det store spørsmålet. Da er det bedre med en fugl i hånden enn ti på taket, mener Langtind, ifølge Finansavisen.

Selger av Vogts gate 58 er APT Development, mens selger av Vogts gate 60 er Høyden Invest. Kjøper er ikke kjent.

Andre økonominyheter:
Har tjent 70 mill. på Moods of Norway
Petter Solberg ber om fire millioner for tømmervilla