BOLIGPRISENE: - Det som avviker fra normalen er det store volumet av solgte boliger og antall boliger til salgs, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
BOLIGPRISENE: - Det som avviker fra normalen er det store volumet av solgte boliger og antall boliger til salgs, sier administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer

Megler-topp: - De vil gjøre gode kjøp

Kjøperne i dagens boligmarked opplever liten konkurranse og er selektive. Vi vil få en myk landing for boligmarkedet 2018, ifølge Eie-sjef Hedda K. Ulvness.

(Hegnar.no:) - Et fall var som forventet og normalt for året. Det som avviker fra normalen er det store volumet av solgte boliger og antall boliger til salgs, kommenterer administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling til Hegnar.no.

Signalet fra meglerne er ifølge Ulvness at kjøperne i dagens marked opplever liten konkurranse og er selektive.

- De vil gjøre gode kjøp. Dette henger nok sammen med økte volumer, sier hun.

Falt 0,6 prosent

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste mandag at boligprisene falt 0,6 prosent i oktober.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.

12-månedersveksten kom inn på 2,4 prosent, og falt dermed fra 2,7 prosent i september.

Så langt i år har boligprisene steget 2,7 prosent.

Spår myk landing

Fremover vil vi ifølge Eie-sjefen fortsatt få tilført nye boliger.

- November vil bli en måned med høye transaksjonsvolum. Kjøpekraften er imidlertid god og vi vil få en myk landing for boligmarkedet 2018, avslutter Ulvness.

Svært sellektivt

- Tallene var som forventet. Det har vært og er et stort utbud av boliger, mye å velge mellom. Markedet er svært selektivt, kommenterer partner og eiendomsmegler Camilla Sem i Sem & Johnsen til Hegnar.no.

Balansert marked

Denne perioden av året er ifølge megleren generelt litt svakere, med mindre man har noe bra å tilby.

- Vi kan ikke forvente at markedet skal ha samme prisvekst som tidligere år, da ville vi fått et problem. Nå har vi et balansert marked, avslutter Camilla Sem.

Andre økonominyheter:
Får vi ytterligere skattekutt? - noe som vil gi mer press på økonomien
Oppdrettselskap seksdoblet - analytiker anbefaler salg av aksjen