Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meglere nedringt av nervøse kunder

- Jeg var her da Dow Jones falt 4,15 prosent. Da begynte jo telefonen å ringe og det var litt panikk hos flere, sier DNB-megler og BI-student Amanda R. Berland (22).

Ny opplevelse: De unge aksjemeglerne i DNB Markets har knapt opplevd noe annet enn stigende aksjemarkeder. Fra venstre: Fredric Østebø, Dennis Wollberg Vestli, Johanna Gateman og Amanda Raknes Berland. Foto: Finansavisen
Ny opplevelse: De unge aksjemeglerne i DNB Markets har knapt opplevd noe annet enn stigende aksjemarkeder. Fra venstre: Fredric Østebø, Dennis Wollberg Vestli, Johanna Gateman og Amanda Raknes Berland. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Amanda R. Berland jobber kveldsvakter hos DNB Markets samtidig som hun studerer ved Handelshøyskolen BI. Hun gjennomfører handler for nordiske kunder mot det amerikanske aksjemarkedet, og var på jobb da det smalt på aksjemarkedene i USA tidligere denne uken.

– Vi er trent på dette, selv om vi ikke nødvendigvis har opplevd en sånn korreksjon selv før. Jeg har vakten som følger det amerikanske markedet og satt på meglergulvet her da Dow Jones falt 4,15 prosent. Da begynte jo telefonen å ringe og det var litt panikk hos flere, sier Raknes Berland til Finansavisen.

Store børsfall

Etter et fall på 2,54 prosent fredag i forrige uke og 4,60 prosent på mandag, stupte Dow Jones-indeksen nye 4,15 prosent på torsdag. Oslo Børs’ hovedindeks var ned fire av fem dager denne uken, der det største fallet, på 2,27 prosent, kom tirsdag. Siden siste rekordnotering i januar, er hovedindeksen ned 6,7 prosent.

– Jeg merker at kundene er mer nervøse. Vi har en nøytral anbefaling og forteller kundene det, sier Fredric Østeby, som dermed videreformidler budskapet fra oven; altså meglerhusets erfarne strateger Paul Harper, Kristian Tunaal og analysesjef Morten Jensen.

Siden Oslo Børs’ hovedindeks stod i 586 poeng i mars 2016, har DNB Markets’ syn på aksjemarkedet vært «nøytral».

- Beholder roen

24-åringen er ansatt på meglerbordet i banken, og forteller at stemningen blant meglerne er rolig selv om de som ringer inn er urolige. Det virker å være en vanlig fredag, selv om det er nedtur på børsene også i dag. Snart kommer køen utenfor i Dronning Eufemias gate til å bygge seg opp, når Oslo-folk setter kursen mot hus og hytter.

Det er lite her inne som hinter om at den siste uken har vært den mest dramatiske på verdens børser siden begynnelsen av 2016 – da investorer begynte å tvile på soliditeten til store europeiske investeringsbanker.

– Spennende

– Jeg synes det er spennende når det svinger sånn. Jeg har ikke opplevd det før, sier Raknes Berland.

– Det er jo mye større volumer i omløp nå. Det gjør det veldig spennende, sier Østeby.

Flere økonomisaker:

USA-børsene trosset verste uken på to år

iHus-eier ribbes til skinnet

Bo for 275.000 kroner natten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!