Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meglere venter uvanlig hektisk bolighøst

Meglertopper tror det kan bli uvanlig hektisk i boligmarkedet i oktober og november.

BOLIG: Adm. dir. i Privatmegleren Grethe W. Meier har fått rekordmange oppdrag i september. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
BOLIG: Adm. dir. i Privatmegleren Grethe W. Meier har fått rekordmange oppdrag i september. Foto: Iván Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Privatmegleren fikk 14 prosent flere oppdrag i september enn i samme måned i fjor. Det er rekord så langt i år.

- Det vitner om at vi kan vente fortsatt høy aktivitet i boligmarkedet utover høsten, sier adm. dir. i Privatmegleren Grethe W. Meier til Finansavisen i dag.

Hun opplever at det fortsatt er stor optimisme i boligmarkedet og at oljenedturen ikke har påvirket boligmarkedet andre steder enn i Rogaland.

Tror på prisoppang Mandag legger Eiendom Norge frem boligpristall for september. August-tallene viste at de siste 12 månedene hadde boligprisene i Norge steget 7,7 prosent, mens de i Oslo var opp 12,2 prosent.

- Jeg tror vi vil se en oppgang på over 1 prosent i september, på landsbasis. Jeg tror også at prisene vil stige videre i oktober, men at det så kommer en nedgang i november og desember som vanlig for sesongen, sier Meier.

- Merker dere effekt av den siste rentenedsettelsen fra Norges Bank?

- Ja, meglerne sier de merket en ytterligere positivitet da den nyheten kom, det betyr noe psykologisk.

- Svært aktivt For DNB Eiendom har 2015 så langt gitt all-time high målt i antall solgte boliger, og farten fortsetter utover høsten, forteller DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen til Finansavisen.

- Dette blir en høst med høy aktivitet i boligmarkedet. Vi har en oppdragsmengde når vi går inn i oktober som ligger 20 prosent høyere enn tilsvarende periode i 2014. Oktober og november kommer til å bli mer aktive enn vanlig, sier Halvorsen.

- Flat utvikling Ut fra egne tall tror Halvorsen på en flat prisutvikling i september landet sett under ett.

- Vi tror det ble prisoppgang i Oslo og prisnedgang i Stavanger, men på landsbasis tror vi altså på flat utvikling. Det er kommet såpass mange boliger ut i markedet, at tilbudet og etterspørselen er blitt mer balansert. Alt selges ikke etter første visning lenger, selv ikke i Oslo sier han til avisen.

Som Meier ser heller ikke Halvorsen at oljeprisnedgangen har slått inn over Bergen ennå.

- Vi tror den trenden vi ser nå fortsetter, som vil gi en flat utvikling eller en liten nedgang inn mot slutten av året for Norge som helhet, med en liten oppgang i Oslo og en liten nedgang i Stavanger.

Flere økonominyheter Svakere vekst i boligprisene enn ventet
Boligprisene opp 15 prosent på ett år
Boligprisene falt i september

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!