<strong>Analysesjef Andreas Stubsrud:</strong> Innrømmer at oljeprisfallet har fått store konsekvenser for selskapene Pareto analyserer. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Analysesjef Andreas Stubsrud: Innrømmer at oljeprisfallet har fått store konsekvenser for selskapene Pareto analyserer. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen. Vis mer

Meglerhus bommet på 90 prosent av tipsene

- Vi forutså ikke det kraftige fallet i oljeprisen, innrømmer analysesjef Andreas Stubsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Hold-anbefalingene sitter løst når Pareto Securities i dag åpner dørene for olje- og offshorebransjen på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. Men ved fjorårets konferanse var det kjøpsanbefalingene som satt løst, til tross for at varsellampene blinket rødt hva gjaldt utsiktene til oljeselskapenes leverandører.

Gjennomsnittlig tap på 61 prosent Finansavisen kan fortelle at kundene som fulgte Paretos kjøpsråd i oljeservice under fjorårets oljekonferanse har i snitt tapt 61 prosent av pengene sine. Pareto hadde ved starten på fjorårets konferanse bare én salgsanbefaling.

Kjøpsanbefalinger på rekke og rad Aksjer i selskaper som Seadrill, Fred. Olsen Energy og TGS hadde riktignok en hold-anbefaling, men listen over kjøpsanbefalingene var ifølge Finansavisen likevel lang: PGS, Subsea 7, Prosafe, Odfjell Drilling, Dolphin, Spectrum, Archer, DOF, Solstad Offshore, Siem Offshore og Deep Sea Supply var alle aksjer som fikk grønt lys fra Pareto.

Fasiten ett år senere, er at børsverdiene i alle disse selskapene har falt kraftig.

Tøffere tider I dag er det bare Odfjell Drilling og Archer meglerhuset anbefaler å kjøpe, mens nesten alle andre oljeserviceselskaper har en hold-anbefaling. Bare aksjer i TGS og Awilco Drilling bør man kvitte seg med, ifølge meglerhuset.

Utfordrende «Vi forutså ikke det kraftige fallet i oljeprisen. Oljeprisfallet har fått store konsekvenser for mange selskaper vi analyserer. I et lengre perspektiv har vi fremdeles tro på oljeserviceindustrien, men i det korte bildet er det utfordrende», skriver analysesjef Andreas Stubsrud i en epost til Finansavisen.

Flere nyheter Gjeldsvekst på 5,7 prosent
Krona faller mot «alle» andre
- AKU-tall støtter rentekutt i september

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer