Meglerhus forventer lavere oljepriser i tiden fremover

De langsiktige oljeprisestimatene kuttes med fem dollar, men Pareto Securities tror samtidig at en rekke faktorer ligger til rette for at oljeprisen kan stige de neste månedene.

Valhall-feltet. Foto: Aker BP
Valhall-feltet. Foto: Aker BPVis mer

(Hegnar.no): I en oppdatering mandag morgen reduserer Pareto Securities sitt oljeprisanslag for 2019-2021 fra tidligere 72 til 65 dollar. Det langsiktige prisanslaget for brentolje reduseres til 65 dollar fra tidligere 70 dollar.

Meglerhuset forventer at oljeprisen for 3. og 4. kvartal vil bli henholdsvis 64 og 68 dollar, drevet av press på den amerikanske skifer-produksjonen og en forventning om at OPEC vil forlenge kuttavtalen ytterligere mot slutten av året.

I 2020 venter Pareto en sterk oljeprisutvikling med komplikasjonene rundt IMO 2020-reguleringene som en av av hoveddriverne.

Som følge av nedrevideringen av oljeprisestimatene kuttes kursmålet for aksjene innenfor oljesektoren med 15 prosent i gjennomsnitt.

Av aksjene på Oslo Børs fremheves Equinor, Aker BP og DNO som «top picks».

Pareto anbefaler Kjøp av Equinor, men kutter kursmålet fra 240 til 210 kroner.

«Equinor handles til en rekordhøy utbytteavkastning på 6,2 prosent (10-årssnitt 4,8 prosent) på tross av at fri kontantstrøm-yielden på 60 dollar fatet stiger til over 10 prosent når produksjonen på Johan Sverdrup er i gang».

Aker BP får fortsatt en kjøpsanbefaling, men kursmålet kuttes fra tidligere 370 til 330 kroner.

Pareto skriver at Johan Sverdrup vil redusere risikoen i caset, både hva gjelder produksjonen og dividendebetalingene, i tiden fremover.

Meglerforetaket anbefaler Kjøp av DNO, men kursmålet kuttes fra 24,0 til 22,0 kroner.

DNO vil gi en fri kontantstrøm-yield på over 20 prosent med nåværende oljepris, noe Pareto mener er svært attraktivt. Selskapet har hatt tre år med konsistente månedlige betalinger fra produksjonen i Kurdistan.

Andre økonominyheter
Trump: Kina vil tilbake til forhandlingsbordet
- Påvirker i alle fall markedene, det er det liten tvil om