Meglerhus klare til å hente riggpenger

OLJESERVICE: Vel to år etter bruddet med John Fredriksen er Tor Olav Trøim på vei tilbake i riggmarkedet. Nå kjøper han to store oppjekkbare borerigger på billigsalg. Fire meglerhus står klare til å bistå med kapitalinnhentingen.

Tor Olav Trøim kjøper rigger på billigsalg. Foto: Eivind Yggeseth. 
Tor Olav Trøim kjøper rigger på billigsalg. Foto: Eivind Yggeseth. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen skriver i dag at Trøims selskap Magni Drilling har kjøpt to oppjekkbare borerigger (jack-ups) fra det amerikanske riggselskapet Hercules Offshore.

Prisen for de tre år gamle riggene er til sammen 130 millioner dollar, eller nær 1,1 milliarder kroner.

Med ekstrautstyr skal riggene ha kostet omtrent det firdobbelte da Hercules fikk dem levert fra verftet Keppel FELS i Singapore. En kilde mener prisen kan ha vært helt oppe i 280-290 millioner dollar pr. stykk på grunn av tilleggsarbeider som ble utført før Hercules overtok riggene.

Mulig emisjon

Planen skal være å finansiere kjøpet av «Hercules Triumph» og «Hercules Resilience» utelukkende med egenkapital, og å etablere en organisasjon som kan ivareta dem. Om Trøim nå bygger opp et nytt riggselskap med sikte på selv å drive riggene i markedet, eller gjør dette som en finansiell investering, er foreløpig ikke klart.

Overfor Finansavisen antydes det at Trøim er i markedet for å hente medinvestorer til riggsatsingen. Mandag var han i New York, sannsynligvis for å møte potensielle medinvestorer.

Hvis det blir aktuelt å gå ut med en bredere emisjon skal DNB Markets, Pareto Securities, Fearnley Securities og Clarksons Platou Securities stå klare til å gjøre jobben.

Avtalen Magni Drilling har inngått er at alle formaliteter skal være på plass innen 10. januar.

- Dette har jeg ingen kommentarer til, sa Tor Olav Trøim til Finansavisen mandag.

Flere økonominyheter

Aksjene Sjo er bull på nå
Norwegian flyr flere i fullere fly