Enorme honorarer: Bård Bjølgerud og Pangea Property Partners har tjent gode penger på Sektor Gruppen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Enorme honorarer: Bård Bjølgerud og Pangea Property Partners har tjent gode penger på Sektor Gruppen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.Vis mer

Meglerne kan ha tjent 130 millioner hver på seks år

Sektor Eiendom har vært en gullkantet kunde for Arctic Securities og Pangea Property Partners.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Denne uken ble det kjent at det finske børsnoterte eiendomsselskapet Citycon la hele 12,3 milliarder kroner på bordet for å sikre seg Sektor Eiendom. Arctic Securities og Pangea Property Partners fungerte som rådgivere for henholdsvis selger og kjøper.

Enorme honorarer Ifølge Finansavisen kan Arctic Securities og Pangea Property Partners ha tjent rundt 130 millioner hver på Sektor-dealer i løpet av knapt seks år.

- Vi har jobbet ganske mange runder med Sektor. Vi har vært heldige og vært involvert mye med Sektor de siste fem-seks årene i forbindelse med kjøp og salg av sentre og porteføljer, sier adm. direktør Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners til Finansavisen.

Tause meglere - Kan du si hva dere har fått i honorarer for jobbene dere har gjort? Vi har hørt at 0,5 til 0,8 prosent av bruttoen i dealer som den mellom Sektor og Citycon er et brukbart anslag.

- Det er ingen faste priser, ei heller sjablonger. Det avtales fra prosjekt til prosjekt. Vi kommenterer aldri hva vi får betalt fra kundene våre. Det ønsker ikke vi eller de, sier Bjølgerud.

Godt fornøyd - Vi har ikke kommentarer til selve honoreringen, men vi har alltid vært fornøyd med det vi har fått betalt i de Sektor-transaksjonene vi har vært delaktige, sier adm. direktør Mads Syversen i Arctic Securities til Finansavisen.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene