- FANTASTISK STED: Et nydelig Hvalerhus, en stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge, fastslår eiendomsmegler Joachim Kolderup hos Boa Eiendom da han besiktiget Stoltenberg-familiens sommersted i går. Foto: Espen Røst / Dagbladet
- FANTASTISK STED: Et nydelig Hvalerhus, en stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge, fastslår eiendomsmegler Joachim Kolderup hos Boa Eiendom da han besiktiget Stoltenberg-familiens sommersted i går. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Meglersprik om Stoltenbergs ferieidyll

Meglere er uenige om hva Statsministerens hytte er verd. Noen mener den er for lavt taksert mens andre mener den aldri ville gått for 10 mill. på det åpne markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HVALER/OSLO (Dagbladet): Rett før jul overtok Jens Stoltenberg en tredjedel av familiens ferieparadis på Hvaler. I forbindelse med overføringen fra foreldrene fikk familien en meklervurdering av eiendommen på idylliske Søndre Sandøy ytterst i Hvaler-skjærgården.

Stoltenbergs mekler mener eiendommen er verd 7,5 millioner kroner, men lokale eiendomsmeglere var i går ute i Dagbladet og andre medier og mente denne vurderingen er for lav. Derfor inviterte Dagbladet eiendomsmegler og daglig leder Joachim Kolderup hos Boa Eiendomsmegling ut på Søndre Sandøy. Han mener Stoltenberg-familiens sommersted er fantastisk.

- Det er et flott sted med et nydelig Hvalerhus. En stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge. Dette er veldig idyllisk, fastslår Kolderup.

- På vanlig måte Verdivurderingen er grunnlaget for dokumentavgift, som er på 2,5 prosent av salgsverdien. I dette tilfellet var det bare 2/3 av hytta om ble omsatt så ut fra Stoltenberg-familiens verdivurdering vil det bli beregnet en dokumentavgift på 125 000 kroner.

- Verdien er fastsatt ved verdivurdering av mekler og Jens andel av denne verdien er 2,5 millioner kroner.  Av dette har han betalt dokumentavgift på vanlig måte, sier statssekretær Hans Christian Amundsen ved Statsministerens kontor.

- Minst 10 mill. En av de som mener Stoltenberg har oppgitt for lav verdi er eiendomsmegler Karianne Hammer i Privatmegleren. Hun har bred erfaring med markedet på Søndre Sandøy.

- Det er en veldig idyllisk eiendom. Jeg tror den er lett omsettelig og tipper den ville gått for rundt 10 millioner, sier hun.

Med hennes verdivurdering som utgangspunkt ville dokumentavgiften blitt 41 666 kroner mer en det som nå er beregnet.

 STOLTENBERGS BRYGGE: Eiendomsmegler Joachim Kolderup er ikke enig med sine kolleger i at hytta lett kan omsettes for 10 millioner. - Hadde huset ligget her nede ved brygga hadde det vært noe annet, men huset ligger i andre rekke, og det gjør noe med prisen, sier han. Foto: Espen Røst / Dagbladet
STOLTENBERGS BRYGGE: Eiendomsmegler Joachim Kolderup er ikke enig med sine kolleger i at hytta lett kan omsettes for 10 millioner. - Hadde huset ligget her nede ved brygga hadde det vært noe annet, men huset ligger i andre rekke, og det gjør noe med prisen, sier han. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Dagbladet er kjent med at en strandeiendom like ved Stoltenberghytta ble solgt for 17 millioner kroner for tre år siden, og om lag 100 meter nedenfor Stoltenbergs hytte lå det sist sommer et sommerhus til salgs for vel 13 millioner. Det er fortsatt ikke solgt.

- Jeg har ikke vært inne i huset, men man betaler som regel ikke for bygningen, men for eiendom og beliggenhet. Her er det solrikt og åpent, og det er kort vei ned til sjøen og til brygge med båtplass, sier Hammer til Dagbladet.

- Ikke i øverste sjikt Men ikke alle er enige i at Stoltenberg-familiens takstmann har gitt ferieidyllen for lav pris. Joachim Kolderup hos Boa Eiendomsmegling som Dagbladet møter på Søndre Sandøy, er ikke enig i Privatmegle prisvurdering på 10 millioner kroner.

- Huset ligger ikke i første rekke med egen strandlinje. Denne eiendommen ligger ikke i øverste sjikt, sier megleren og peker ned på husene som ligger nede i vannkanten. Kolderup er ikke uenig med takstmannen stoltenbergfamilien har brukt.

- Pluss minus 7,5 millioner. Det tror jeg er et ok anslag. Dette er jo ingen eksakt vitenskap, og jeg har jo ikke sett innsiden av huset. Er det helt strøkent inne kan det kanskje gå for mer. Om det er en del oppussing kan det gå for mindre, sier megleren.

 IKKE ENIGE: Flere lokale meglere hevdet i går at stoltenbergfamiliens idylliske feriested hadde fått for lav takst, men eiendomsmegler Joachim Kolderup er ikke enig med kollegene i at sommerstedet lett kan omsettes for 10 millioner. Foto: Espen Røst / Dagbladet
IKKE ENIGE: Flere lokale meglere hevdet i går at stoltenbergfamiliens idylliske feriested hadde fått for lav takst, men eiendomsmegler Joachim Kolderup er ikke enig med kollegene i at sommerstedet lett kan omsettes for 10 millioner. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer