Meglersprik om Stoltenbergs ferieidyll

Meglere er uenige om hva Statsministerens hytte er verd. Noen mener den er for lavt taksert mens andre mener den aldri ville gått for 10 mill. på det åpne markedet.

- FANTASTISK STED: Et nydelig Hvalerhus, en stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge, fastslår eiendomsmegler Joachim Kolderup hos Boa Eiendom da han besiktiget Stoltenberg-familiens sommersted i går. Foto: Espen Røst / Dagbladet
- FANTASTISK STED: Et nydelig Hvalerhus, en stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge, fastslår eiendomsmegler Joachim Kolderup hos Boa Eiendom da han besiktiget Stoltenberg-familiens sommersted i går. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVALER/OSLO (Dagbladet): Rett før jul overtok Jens Stoltenberg en tredjedel av familiens ferieparadis på Hvaler. I forbindelse med overføringen fra foreldrene fikk familien en meklervurdering av eiendommen på idylliske Søndre Sandøy ytterst i Hvaler-skjærgården.

Stoltenbergs mekler mener eiendommen er verd 7,5 millioner kroner, men lokale eiendomsmeglere var i går ute i Dagbladet og andre medier og mente denne vurderingen er for lav. Derfor inviterte Dagbladet eiendomsmegler og daglig leder Joachim Kolderup hos Boa Eiendomsmegling ut på Søndre Sandøy. Han mener Stoltenberg-familiens sommersted er fantastisk.

- Det er et flott sted med et nydelig Hvalerhus. En stor fin hage, sjøgløtt og bare 250 meter ned til badestrand og brygge. Dette er veldig idyllisk, fastslår Kolderup.

- På vanlig måte Verdivurderingen er grunnlaget for dokumentavgift, som er på 2,5 prosent av salgsverdien. I dette tilfellet var det bare 2/3 av hytta om ble omsatt så ut fra Stoltenberg-familiens verdivurdering vil det bli beregnet en dokumentavgift på 125 000 kroner.

- Verdien er fastsatt ved verdivurdering av mekler og Jens andel av denne verdien er 2,5 millioner kroner.  Av dette har han betalt dokumentavgift på vanlig måte, sier statssekretær Hans Christian Amundsen ved Statsministerens kontor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer