Megling i hele natt

Partene i lønnsoppgjøret for 300 000 kommuneansatte har forhandlet på overtid siden midnatt. Riksmeglingsmann Reidar Webster har nettopp lagt fram en skisse til løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene står fortsatt et stykke fra hverandre. Kommunenes Sentralforbund ønsker en ramme på 5,2 prosent, LO Kommune vil ha 7 prosent.

Ved fire-tiden i morges sa meglingsmann Dag Nafstad til Nettavisen at partene begynte å skimte konturene av en løsningsskisse.

- Vi fortsetter nå, det er ikke snakk om å dra hjem og sove. Vi arbeider med konturene av en skisse, men ingenting tyder på at dette blir løst før i hvert fall ut på dagen, sa han til Nettavisen

Rett før klokken sju i morges kunne riksmeglingsmann Reidar Webster og meglingsmann Dag Nafstad bekrefte at partene har fått en skisse med løsningsforslag.

Blir ikke partene enige kan det ende med at 14 000 arbeidstagere går i streik i dag. Men det kan også være at noen forbund godtar en ny avtale, mens resten streiker.

Oslo kommune har separate forhandlinger. Ifølge Nettavisen er disse forhandlingene er svært nære en løsning, men partene vil ikke gå ut med noe før det har kommet til enighet i det sentrale oppgjøret.

(Dagbladet.no)