STÅR PÅ SITT: Programleder og debattleder Megyn Kelly mener hun stilte tøffe og rettferdige spørsmål til Donald Trump i den mye omtalte debatten til de republikanske presidentkandidatene. Foto: NTB Scanpix
STÅR PÅ SITT: Programleder og debattleder Megyn Kelly mener hun stilte tøffe og rettferdige spørsmål til Donald Trump i den mye omtalte debatten til de republikanske presidentkandidatene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Megyn (44) etter slakten fra Trump: - Jeg ber ikke om unnskyldning

Ble kalt «bimbo» og «overvurdert».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump (69) sto for ukas snakkis i USA da han langet ut mot programleder Megyn Kelly (44) etter debatten til de republikanske presidentkandidatene.

Kelly er blitt kalt både «bimbo» og «overvurdert». I natt svarer Kelly på kritikken:

- Trump synes angivelig spørsmålene jeg stilte var urettferdige og at jeg angrep ham. Jeg følte de ble stilt på en tøff, men rettferdig måte, sier Kelly ifølge CBS News.

- Jeg ber ikke om unnskyldning for å drive god journalistikk. Dette er en tøff bransje, men nå er det på tide å gå videre, sier Kelly.

- Blod Finansmannen og presidentkandidaten Trump slaktet Kellys innsats på sosiale medier og på CNN etter debatten. Han uttalte også at han nektet å stille opp for kanalen Fox News igjen.

- Du kunne se at det kom blod ut av øynene hennes. Blod kom ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN.

I går kom demokratenes presidentkandidat - Hillary Clinton - med en nådeløs karakteristikk av Trump:

- Ja, det er god TV, men jeg synes fyren gikk altfor langt - støtende, skandaløst, velg adjektivet, sier Hillary Clinton, ifølge CNN.

Hun valgte deretter å komme med en liten slengbemerkning til Trump, og la til at hun er sikker på at TV-ankeret Kelly kan forsvare seg selv.

- Det er underholdning. Det er bare underholdning. Jeg tror aldri han har hatt det bedre, sier Clinton.

Kvinnekommentar Bakgrunnen for Trumps raseri var blant annet spørsmål om hans tidligere nedsettende kommentaterer om kvinner:

- Du har tidligere kalt kvinner «feite griser, hunder, motbydelig dyr», sa Megyn Kelly til Trump under debatten før helga.

- Bare Rosie O'Donnell, svarte Trump raskt, og tydelig oppgitt.

Etter selve debatten natt til fredag var ekspertene delte i meningne om Trumps innsats.

Washington Post plasserer Trump i vinnergruppa sammen med Marco Rubio, John Kasich, Ben Carson og Carly Fiorina.

KRITISK: Hillary Clinton om Donald Trumps kommentarer. Foto: AP Photo/Jim Cole
KRITISK: Hillary Clinton om Donald Trumps kommentarer. Foto: AP Photo/Jim Cole Vis mer

New York Times hadde en noe annen tilnærming, og plasserer Donald Trump blant taperne sammen med Jeb Bush.

Trump i siget Ifølge en meningsmåling fra politikknettstedet Morning Consult har nemlig Trumps ledelse i presidentkandidat-racet økt betrakelig i dagene etter debatten og kontroversene.

I meningsmålingen får Trump 32 prosent av stemmene fra de 746 selverklærte republikanske velgere eller uavhengige velgere som lener mot republikanerne. Trump går dermed opp sju prosentpoeng fra forrige ukes meningsmåling fra nettstedet. Hans nærmeste konkurrent er Jeb Bush med en oppslutning på 11 prosent i meningsmålingen.

I en meningsmåling fra Public Policy Polling leder også Trump i den republikanske presidenkonkurransen. Der får han 19 prosent mot Ben Carson og Scott Walkers 13 prosent, skriver nyhetsbyrået AFP.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram