Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mehamn-engasjerte tror de overvåkes

Flere av dem som ivrer etter ny gransking av Mehamn-ulykken mener seg overvåket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyhistoriker og Widerøe-kaptein Ulf Larsstuvold sier til Nordlys at han først la merke til det fredagen etter at TV-programmet om ulykken gikk på lufta i fjor høst. Senere har avlyttingen pågått i varierende grad.

Lyden både i mobil- og fasttelefonen preges tidvis av en «blikkboksaktig» lyd. Eksperter har sagt at dette tyder på at samtalene han foretar tas opp på bånd.

En annen som har engasjert seg i ulykken, advokat Helge Sørhaug, nevø av fartøysjefen som førte Twin Otter-flyet som styrtet ved Gamvik den 11. mars 1982, opplever det samme som Larsstuvold. Han har sendt et brev til politiet i Asker og Bærum der han bor og redegjort for mistanken.

- Jeg vet at telefonene mine er blitt avlyttet en tid, sier advokaten som gjennom flere år har engasjert seg i Mehamn-saken. Sist som en representant for noen av de etterlatte.

NRK-journalist Stein Arild Olaussen, som var en av pådriverne bak programmet og opptrådte både som vitne og reporter i Brennpunkt-dokumentaren mener også at han er blitt avlyttet. Han har vært i kontakt med kilder han kjenner i «systemet» og fått bekreftet at han er et overvåkingsobjekt.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) i Tromsø vil ikke kommentere opplysningene om overvåking mens pressetalsmann i Forsvarets overkommando, Per Høiby sier at Forsvarets E-tjeneste ikke overvåker norske borgere på norsk jord.

(NTB)<7i>

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media