Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mehmet får behandling i Chicago

Må ha en frisk søster eller bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til thalassemi-syke Mehmet Yildiz (7) forbereder seg på å reise til Chicago, der de skal få hjelp.

Rett før jul i fjor ga dispensasjons- og klagenemnda for behandling i utlandet Mehmets familie dispensasjon fra forbudet mot genetisk undersøkelse av befruktede egg.

Mandag fikk foreldrene beskjed fra Helse Øst om å forberede seg på å reise til Chicago, der de skal få behandling ved det private sykehuset Reproductive Genetics Institute, skriver VG.

- Vi er svært glade for at valget falt på dette sykehuset. Det er utvilsomt de som er kommet lengst i verden med denne spesielle teknikken, sier Mehmets pappa, Salim Yildiz, til avisa.

Mehmet lider av blodsykdommen thalassemi som hindrer kroppen i å danne nye røde blodlegemer. Også immunforsvaret blir berørt. Jevnlig må gutten gjennom slitsomme blodoverføringer for å få tilført nye røde blodlegemer.

Foreldrene håper transplantasjon av beinmarg fra en søster eller bror kan gjøre ham frisk. Først må de gjennom en prøverørsbefruktning der de befruktede eggene testes for sykdom og vevstype.

(NTB)

image: Mehmet får behandling i Chicago
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media