Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mehmet får dispensasjon

Gutten får dermed motta behandling i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til sju år gamle Mehmet får dispensasjon fra bioteknologiloven, og kan dermed få sønnen behandlet i utlandet, melder NTB.

Mehmets far, Salim Yildiz, fikk beskjeden fra Dispensasjons- og klagenemnda for behandling i utlandet om beslutning ved 11.30-tiden fredag. Mehmet selv var på skolen da beslutningen ble offentliggjort.

- Vi er veldig glade. Vi hadde selvsagt håpet at vi skulle få innvilget søknaden, ettersom vi oppfylte alle de kravene som Stortinget satte. Det har vært en lang høst ettersom saken har vært utsatt to ganger, sier Yildiz til NTB.

Nå starter familien prosessen med å finne ut hvordan de kan sette vedtaket ut i live. De vet ennå ikke når eller hvor behandlingen kan skje.

Mehmet (6) lider av den dødelige sykdommen talassemi. Stamceller fra et annet menneske kan redde ham. Trolig finnes cellene han trenger hos en ny lillebror eller lillesøster.

Begge Mehmets foreldre har genfeil, og må ha dispensasjon fra bioteknologiloven til en type prøverørsbefruktning som sikrer Mehmet en frisk bror eller søster, og slik en donor.

Helseministeren har avstått fra å gi en slik dispensasjon. SVs forslag om å oppnevne en nemnd som kan gi dispensasjon fra bioteknologiloven har, med støtte fra Ap, flertall i Stortinget. Det er helseministeren som skal oppnevne nemndas medlemmer.

FÅR LOV: Mehmet Yildiz (6) kan dø dersom han ikke får beinmarg fra en søster eller bror. Nå har familien fått dispensasjon i fra bioteknologiloven, som så langt har satt en stopper for slik behandling. Her leker han sammen med faren sin Salim Yildiz.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media