Meibel så rett på flammene og den svarte røyken. Mannen var en av de første som rykket

- Hver gang jeg ser utover her, kommer jeg til å ha det i hodet.

BLE VITNE: Meibel Mæland ser rett over til ulykkesstedet fra sin veranda. Hun sier det siste døgnet har vært tungt for hele lokalsamfunnet rundt Turøy, der 13 omkom i en helikopterulykke i går. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLE VITNE: Meibel Mæland ser rett over til ulykkesstedet fra sin veranda. Hun sier det siste døgnet har vært tungt for hele lokalsamfunnet rundt Turøy, der 13 omkom i en helikopterulykke i går. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJELL (Dagbladet): Det er gått nøyaktig et døgn siden Meibel Mæland (63) sto på terrassen sin på Sollsvika. Hun skulle bare ta en sigarett da hun hørte det første smellet.

- Det var nok smellet da rotoren datt av. Da trodde jeg det var torden og lyn, så gikk det veldig fort. Det var nok et høyt smell. Noe jeg aldri har hørt før, sier hun.

- Forferdelig Så kikket hun over sundet til Turøya. Allerede sto det flammer fra bakken, og straks skulle den svarte røyken stige opp fra den lille holmen der helikopteret med 13 personer om bord styrtet. Alle  de 13 er antatt omkommet.

Når Dagbladet møter Mæland hjemme lørdag ettermiddag, er kranbåten på den andre sida av vannet i gang med å heve resten av helikoptervraket. Under klarvær som dette ser hun rett over til restene av det som er den verste helikopterulykken i Norge siden 1978.

- Det var helt sinnssykt forferdelig. Det sto svart røyk og flammer ut fra vraket, sier Mæland til Dagbladet. 

Mannen rykket utHjemme var også mannen John Erik, som jobber i det lokale brannvesenet. De to skjønte fort hva som hadde skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer