Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meid ned av promille- mistenkt

En ungdomsgjeng var ved ulykkesstedet hvor en mistenkt promillekjører hadde kjørt ut. Da ble to av dem kjørt ned - av en ny mistenkt promillekjører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykka skjedde på Herdla på Nordre Askøy utenfor Bergen i går.

De to ungdommene som ble kjørt ned, er ei jente på 16 år og en gutt på 18 år. Ifølge politiet ble begge fraktet til Haukeland sykehus.

Gutten er lettere skadd. Jenta er alvorlig skadd, men tilstanden skal være stabil.

Promillemistenkt i grøfta

Det hele startet med at en 18-årig bilfører, som er mistenkt for promillekjøring, kjørte i fjellveggen. Ifølge politiet hadde ikke gutten sertifikat.

Kort tid etter ulykken kom en patruljerende politibil tilfeldigvis til stedet. Politibilen parkerte i motsatt kjøreretning av den mistenkte promillekjøreren. Bak politibilen parkerte en bilist som hadde vært vitne til utforkjøringen.

- En ungdomsgjeng kom til stedet fra en fest i nærheten. De samlet seg langs sementmuren som skilte fortauet og veien. Mens vi sto der, hørte jeg en bilist komme bak oss med høyt turtall, forteller politibetjent Torgils Lutro ved Askøy lensmannskontor.

En 30 år gammel fører kom kjørende i en Toyota. Han kjørte ned to av ungdommene på ulykkesstedet. Deretter smalt han inn i vitnets bil, som krasjet videre inn i politibilen foran.

- Blålys og varselblink

Føreren av Toyotaen er også mistenkt for promillekjøring.

- Politibilen hadde blålys, og vitnets bil hadde varselblink på. Alle bilene sto parkert på en rett strekning i 60-sonen, sier Lutro.

Bilisten som kjørte ned de to ungdommene, er også lettere skadd.

PÅKJØRT: To ungdommer satte seg på denne betongmuren etter at en bil hadde kjørt i fjellveggen. Så ble de selv påkjørt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media