INNBRUDD: Politiet fikk melding om innbruddet i våpenforretningen BørseLars klokka 5.56 mandag morgen.

Foto: Politiet
INNBRUDD: Politiet fikk melding om innbruddet i våpenforretningen BørseLars klokka 5.56 mandag morgen. Foto: PolitietVis mer

Meide inn i våpenbutikk på Romerike med stjålet bil - ukjent antall våpen på avveie

Meide inn i butikken med stjålet bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Politiet jakter et ukjent antall gjerningspersoner etter at en bil meide inn i våpenforretningen BørseLars på Dal i Akershus i løpet av natta. Politiet bekrefter ved 9.30-tida at et ukjent antall, og type, våpen har blitt stjålet.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mange gjerningspersoner som deltok i innbruddet, ei heller hva slags bil de brukte for å komme seg unna stedet.

- Noen har brukt en stjålet bil til å rygge inn i inngangspartiet på forretningen. Vi jobber nå på stedet for å finne ut om noe har blitt stjålet fra butikken, sa operasjonsleder Bjørn Christian Willersrud til Dagbladet like etter klokka 09.00.

Rykket ut med helikopter

STJÅLET: Denne Audien ble brukt som rambukk under innbruddet som har skjedd en gang i løpet av natta. Foto: Politiet
STJÅLET: Denne Audien ble brukt som rambukk under innbruddet som har skjedd en gang i løpet av natta. Foto: Politiet Vis mer

Flere våpen ble stjålet, men politiet vet foreløpig ikke hvor mange - eller hva slags type våpen - tyven(e) har kommet seg unna med.

Politiet fikk melding om innbruddsalarmen like klokka 5.56 mandag morgen. De rykket ut med politihelikopter og flere bevæpnede patruljer da de fryktet å møte væpnede gjerningspersoner på stedet.

- Det gjorde vi fordi det er snakk om innbrudd og mulig tyveri av våpen. Det betyr at gjerningsmennene kan ha våpen på eller med seg, sier politioverbetjent Espen Sandvold, ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, til Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Ber om tips

Politiet jobber nå med sporsikring og skal blant annet gjennomgå videoovervåkning fra området.

- I tillegg ønsker vi å komme i kontakt med alle som kan ha sett bevegelser i området i natt, sier Willersrud til Dagbladet.

Politiet vet foreløpig ikke hva motivet for tyveriet var:

- Det er vanskelig å svare på, men det kan være alt fra videresalg av våpnene, eget bruk, eller et bestillingstyveri. Vi holder alle muligheter åpne, sier politioverbetjent Sandvold til rb.no.