Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Meide ned Noor (20) fordi hun var blitt for vestlig

Irakisk mann (48) bosatt i USA flyktet til London etter angivelig æresdrap på sin egen datter.

ÆRESDRAP: Politiet i USA mener Noor Almaleki (20) ble påkjørt og drept av sin egen far fordi han syntes hun var blitt for vestlig. Foto: Myspace
ÆRESDRAP: Politiet i USA mener Noor Almaleki (20) ble påkjørt og drept av sin egen far fordi han syntes hun var blitt for vestlig. Foto: Myspace Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En irakisk mann bosatt i USA flyktet til London etter at han skal ha begått æresdrap på sin 20 år gamle datter, skriver timesonline.

Politiet i Arizona hevder Faleh Hassan Almaleki (48) meide ned datteren Noor Faleh Almaleki og mora til kjæresten hennes med en Jeep mens de to kvinnene krysset en parkeringsplass 20. oktober.

I går døde 20-årige Noor av skadene hun ble påført i sammenstøtet med farens bil. Mora til kjæresten hennes, Amal Khalaf, er alvorlig skadd, men vil ventelig overleve. Ifølge nyhetsbyrået AP lå 20-åringen nær to uker i koma før hun døde.

Politiet mener den drapssiktede mannen ville drepe datteren fordi hun var blitt «for vestlig».

Ble rasende
Lokale aviser skriver at Falah Hassan Almaleki kom til Peoria i Arizona med familien midt på 90-tallet.

Han skal ha blitt rasende etter at datteren forlot mannen hun giftet seg med i Irak og returnerte til Arizona for å bo sammen med kjæresten sin.

Politiet hevder at Almaleki flyktet fra USA etter påkjørselen. Han dro først til Mexico hvor han hoppet på et fly til London. I London ble han pågrepet og sendt til Atlanta, Georgia.

- Æresdrap
- Han har innrømmet at han handlet med viten og vilje og sier at hans datter har brakt skam over ham og hans familie, sier aktor Stephanie Low.

Hun betegner påkjørselen som et forsøk på æresdrap. Påtalemyndigheten utelukker ikke at andre slektninger kan ha hjulpet Almaleki med å flykte.

- Vi kan ikke være naive og ignorere at det er et kulturelt aspekt i dette og at det kan være mennesker som ville støtte ham, inkludert hans familie, men også andre som deler hans syn, sier Low.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media