Meieri-blokader over hele landet

Handel og Kontor utvidet i dag tidlig blokade-aksjonen til ti nye meierier, til tross for at blokadene i Bergen og Trondheim ble politianmeldt i går. Blokaden i Bergen kan føre til permitteringer av andre ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er viktig for oss å få fram at dette er delvise blokader vi blir tvunget til å gjennomføre fordi arbeidsgiverne ikke følger spillereglene, sier informasjonssekretær Martin Steen i Handel og Kontor til NTB.

All transport inn og ut av meieriene som ifølge Handel og Kontor skyldes streikebryteri inne på anleggene, blir stoppet i blokadene.

I tillegg til blokadene ved Vestlandsmeieriet i Bergen og TINE Midt-Norge i Trondheim som ble startet i går, ble i morges blokader innført på Østfoldmeieriet og Fellesmeieriet på Bredtvedt i Oslo, samt meieriene i Ålesund, Drammen, Tønsberg, Bodø, Leknes, Harstad, Tromsø og Hamar.

Landbrukets Arbeidsgiverforening varslet i går at blokadene, som de mener er ulovlige, vil få rettslige etterspill. Det har likevel ikke skremt Handel og Kontor fra videre aksjoner.

- Vi har vårt på det tørre, sier Steen, som mener blokadene er viktige for å sikre en effektiv streik.

TINE Norske Meierier mener derimot streiken er effektiv nok allerede og i Bergen kan opptil 150 andre meieriansatte bli permittert mandag.

- Streiken gav oss et daglig tap på 2,5 millioner kroner før opptrappingen. I Bergen, hvor all transport inn og ut av meieriet blir blokkert, er det snakk om permitteringer fra mandag i neste uke, sier informasjonssjef Stein Drogseth i TINE. Han uttelukker ikke ytterliger politianmeldelser.

- Det er forskjellig hvor omfattende de enkelte blokadene er. Men det er aktuelt å stille et erstatningsansvar overfor Handel og Kontor, sier Drogseth.

(NTB)