Meieriblokaden kan få rettslige etterspill

Landbrukets Arbeidsgiverforening anser meieriblokadene i Bergen og Trondheim som ulovlige og varsler rettssak etter konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det foregår ikke streikebrudd inne på anleggene og derfor er blokaden en ulovlig aksjon. Vi har varslet Handel og Kontor om at vi vil gå til retten etter konflikten, sier administrerende direktør Trond W. Nygren i Landbrukets Arbeidsgiverorganisasjon (LA) til NTB.

De streikende kontoransatte ved meieriene gikk i dag til aksjon mot at butikkansatte kunne møte opp personlig for å hente varer etter å ha fakset bestillinger til meieriene. Handel og Kontor mener meieriledelsen i Bergen og Trondheim bruker ansatte som ikke er i streik til å utføre oppgaver de streikende normalt skulle gjort.

- Dette er ikke riktig. De som utfører ekstra-arbeidet er de streikendes direkte overordnede ledere, som ikke er organisert, sier Nygren. Han mener Handel og Kontor tyr til ulovligheter bare fordi streiken ikke har den forventede effekten.

- Handel og Kontor har tydligvis for få organiserte. Det går foreløpig overraskende bra ved de streikerammede meieriene, sier Nygren til NTB.

(NTB)