Meieriblokaden utvides

Streikende meieriansatte blokkerte i dag inn- og utkjøringen av melk ved Vestlandsmeieriet i Bergen og TINE Midt-Norge i Trondheim. Blokadene er politianmeldt. Ifølge NRK utvides blokaden fredag til også å omfatte meierier i Oslo og Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbrukets Arbeidsgiverforening (LA) anser meieriblokadene i Bergen og Trondheim som ulovlige, og varsler rettssak etter konflikten. Handel og Kontor hevder meieriene oppfordrer til streikebryteri.

- Det foregår ikke streikebrudd inne på anleggene, og derfor er blokaden en ulovlig aksjon. Vi har varslet Handel og Kontor om at vi vil gå til retten etter konflikten, sier administrerende direktør Trond W. Nygren i LA til NTB.

Blokade i Bergen

De 29 streikende Handel og Kontor-organiserte kvinnene ved TINE Vestlandsmeieriet på Minde i Bergen blokkerte torsdag inn- og utkjøringen av melk.

- Ledelsen ved meieriet har oppfordret butikkene til å fakse inn sine bestillinger på meieriprodukter, som så blir behandlet på meieriet av folk fra en annen fagforening. Dette ser vi som klart streikebryteri. Blokaden som ble satt i verk klokken 12 torsdag er lovlig, sier Grete Selvik, klubbleder for de 29 til NTB.

Administrerende direktør Karl Inge Rekdal ved TINE Vestlandsmeieriet sier at blokaden er ulovlig. Han varslet torsdag lederne for de øvrige fagforeningene ved bedriften på Minde at de andre om lag 150 ansatte kunne bli permittert som følge av Handel og Kontor-blokaden.

Politianmeldt

Handel og Kontor har likevel ingen planer om å gi seg med aksjonene.

- Vi føler vi har grunnlag for å aksjonere mot den virksomheten som undergraver vår lovlige streik. Så får vi heller ta den rettssaken etterpå, sier informasjonssekretær Martin Steen i Handel og Kontor.

Etter at blokaden ble satt i verk ble alle biler som skulle ut og inn på meieriets anleggsområde på Minde sjekket av de streikende kvinnene. Men så lenge NTB var til stede ble det ikke funnet melk i noen biler som skulle ut av anlegget. Tankbiler fulle med melk ble avvist, og de la turen til meieriet på Voss for å levere der.

(NTB)