Meierikonflikten tilspisses

Arbeidsgiverne trodde de var lure, men fra nå av blir det vanskelig å få kjørt ut melk og andre meieriprodukter. I Oslo vil 35 ansatte blokkere transporten fra Fellesmeieret på Kaldbakken. Kollegene i Bergen og Trondheim går også streikevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått signaler om at streike-spillereglene ikke blir respektert. Mellomledere er blitt satt inn for å ta imot bestillinger, en jobb som våre kontorfolk skal gjøre. Nye kjøretøyer er også satt inn i transporten. Etter vår mening er dette streikebryteri, sier forhandlingsleder Karin Sollum i Handel og Kontor til Dagbladet: på nettet.

Blokade

Meieriledelsens kreative påfunn har fått blodet til å bruse i årene på dem som har tatt streikevåpenet i bruk for å bedre lønna. I ettermiddag blokkerte meieriansatte utkjørselen ved Vestlandsmeieriet i Bergen og Tine Midt-Norge i Trondheim. I Oslo har 35 ansatte bestemt seg for å gå streikevakt på Fellesmeieriet på Kaldbakken. Blokaden gjelder biler det ikke er gitt dispensasjon for.

- Aksjonen vil fortsette så lenge det er streik, sier Sollum.

En drøy krone

Striden står nå om en drøy krone mer i timelønn. Handel og Kontor krever totalt et lønnspålegg på 3,75 kroner for sine meieri-medlemmer. 2 kroner mer i timen fra 1.juni, og ytterligere 1,75 fra 1. januar neste år. Tilbudet er på totalt 2,40 kroner. 1,20 kroner mer fra 1, juni, og ytterligere 1,20 i lønnspålegg fra 1. januar neste år.