Mekaniker EU-godkjente biler per telefon

Gikk under navnet «EU-frelseren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bilmekaniker i Bergen skal ha EU-godkjent 42 biler per telefon. Mekanikeren ble anmeldt av sjefen og oppsagt på dagen.

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk tipset fra en tidligere ansatt. En av dem som skal ha vært med på dette la alle kortene på bordet og forklarte hvordan han og mekanikeren hadde gått fram. Da jeg gikk gjennom regnskapene, så jeg at 42 biler manglet bilag, forteller verkstedseieren til Bergens Tidende.

Han forteller at han ble rasende da han oppdaget hvordan verkstedet skal ha blitt misbrukt.

- Mekanikeren gikk under navnet «EU-frelseren». Han skal ha fått 2.000 kroner per jobb. Jeg kan ikke skjønne hvordan dette har pågått uten at jeg oppdaget det. Da jeg fikk greie på det gikk jeg rett til Biltilsynet. Mekanikeren ble oppsagt på dagen, sier verkstedseieren.

Politiet er i full gang med etterforskningen, men er foreløpig sparsomme med opplysninger.

- Anmeldelsen går ut på at det skal ha foregått godkjenning av biler uten at de er fremvist for kontroll, sier etterforskningsleder Svein Føllesdal ved Laksevåg politistasjon.

Saken ble anmeldt i desember. Mekanikeren ble avhørt i vår, men nektet for å ha gjort noe galt og i juni ble saken henlagt etter bevisets stilling. Henleggelsen ble imidlertid påklaget og nye opplysninger fra verkstedeieren gjorde at saken ble tatt opp på nytt. (©NTB)