Mekaniker saboterte fly

Forbrytelsen har en strafferamme på 20 års fengsel.

TUKLET MED FLY: En mann er siktet for å ha tuklet med et American Airlines-fly som måtte holdes på bakken rett før avgang. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee
TUKLET MED FLY: En mann er siktet for å ha tuklet med et American Airlines-fly som måtte holdes på bakken rett før avgang. Foto: AP Photo/Wilfredo LeeVis mer

En mekaniker for American Airlines i Miami, ble torsdag i forrige uke pågrepet for at han skal ha sabotert navigasjonssystemet til et fly som skulle til Bahamas.

Flyet, som hadde 150 passasjerer om bord, ble stående på bakken i siste liten denne julidagen. Det skriver New York Times.

Flyet skal faktisk ha vært ute på rullebanen og i ferd med å ta av, da feilmeldingen dukket opp.

Mannen skal ha vært opprørt over en konflikt mellom fagforeningen han tilhører og arbeidsgiveren. Denne konflikten skal ha kostet ham penger, og mannen har forklart at han tuklet med flyet i håp om å skape en forsinkelse slik at han kunne jobbe overtid.

Overvåkningsbilder skal da vise at han tok seg inn i cockpiten og tuklet med gjenstanden, som sitter mellom cockpiten og fronten på flyet. I tillegg skal en annen gjenstand på flyet ha sittet løst.

PROBLEMER: Massiv røykutvikling i et fly fra British Airways som skulle lande i Valencia. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Mannen er siktet for å med overlegg ha ødelagt, skadd eller satt flyet ut av drift. Forbrytelsen har en strafferamme på 20 år, skriver New York Times.

- Hos American Airlines har vi et uforbeholdent ansvar for kundenes og arbeidernes sikkerhet, og det tar vi veldig seriøst. (...) Da vi så hva som hadde skjedd, tok vi kontakt med politiet med en gang, sier talsmann for American Airlines, Ross Feinstein, i en uttalelse.

Han opplyser at flyet ble tatt ut av tjeneste, men at det er reparert og nå i gang igjen.

Gjenstanden som ble tuklet med, har oversikt over flyets fart og høyde, samt annen viktig informasjon om flyreisen.

Mannen skal imidlertid ha vært veldig klar på at han ikke ønsket å skade flyet eller passasjerene om bord.