LÅ ÅPENT UTE: Boligselgerens førerkort lå ute i annonsen. Faksimile fra nybolig.no
LÅ ÅPENT UTE: Boligselgerens førerkort lå ute i annonsen. Faksimile fra nybolig.noVis mer

Mekler la ut førerkortet til boligselger i annonsen

Obos endrer rutiner etter glipp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inntil Dagbladet onsdag gjorde Obos oppmerksomme på det, lå førerkortet til en boligselger fra Vestfold ute blant bildene i en annonse på nybolig.no.

Noen timer etter at Dagbladet tok kontakt, ble det fjernet og mekleren tok kontakt med selgeren, som ikke var klar over at personnummeret og adressen hennes lå åpent ute på nettet, for å beklage.

Endrer rutiner - Vi har forsøkt å finne ut hva som har skjedd. Trolig er det rett og slett en menneskelig glipp. Men det er uheldig og skal selvsagt ikke skje, sier Åge Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Obos, til Dagbladet.

Pettersen sier Obos aldri har opplevd dette tidligere. De endrer nå rutinene for å unngå at det skal skje igjen.

- Vi er avhengig av at boligselgerne identifiserer seg. Hittil har vi tatt bilde av selgers identifikasjon og lagret det. Nå endrer vi litt på rutinene og tar i stedet et slikt bilde under det avsluttende kontraktmøtet, slik at det ikke er lagret hos oss før annonsene legges ut, sier Pettersen.

Beklaget Selgeren, som ikke ønsker å stå fram med navnet sitt i Dagbladet, sier at mekleren møtte opp personlig for å beklage det som hadde skjedd.

- Han var veldig lei seg og beklaget, sier hun til Dagbladet.

- Jeg ble litt overrasket og synes det var litt leit. Det var faktisk litt vanskelig å få sove etterpå, jeg vet ikke om noen har fått tak i personnummeret mitt og hva de kan gjøre med det. Men forhåpentlig er det få som har sett det og det går nok fint.

Hun er glad for at mekleren beklaget.

- Det var flott gjort, når dette først skjedde.