Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mekler på overtid for ansatte ved skoler og sykehus

Det mekles på overtid for å unngå streik ved flere skoler, høyskoler, sykehus og museer fra mandag av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen mellom Virke og Unio, Akademikerne, Utdanningsforbundet, Lederne og Skolenes Landsforbund hadde frist til midnatt natt til lørdag. Rundt klokka 0.20 opplyser kommunikasjonssjef Martha Haukaas i Virke til NTB at det fortsatt mekles. Oppgjøret i det såkalte HUK-oppgjøret (helse, undervisning og kultur) omfatter totalt 22 meklinger, som alle går parallelt. Meklingen startet klokken 10 torsdag hos Riksmekleren.

Striden dreier seg om fremtidig pensjon og medbestemmelse ved endring av tjenestepensjon og AFP. Hvis det ikke oppnås enighet, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 21. november. Da tas 301 arbeidstakermedlemmer fordelt på 16 virksomheter ut i streik.

Unio-forbundene har varslet uttak av 276 medlemmer. I første omgang er det meldt plassfratredelse for medlemmer i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk ergoterapeutforbund og Norsk Radiografforbund.

En eventuell streik vil blant annet ramme flere avdelinger ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen, Stiftelsen Diakonhjemmets Sykehus i Oslo, en rekke museer i Trondheim, montessoriskoler i Bærum og Drøbak og folkehøgskolene Rødde og Solborg. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!