Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meklerhus granskes

Meklerselskapet Fearnley Fonds granskes nå for fullt av Kredittilsynet. Tilsynet mener den etiske standarden i selskapet er under enhver kritikk. Granskingen kan ende i store bøter og i verste fall inndraging av konsesjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen er alvorlig for meklerselskapet Fearnley Fonds og daglig leder Harald Moræus Hanssen. De siste dagene har selskapet fått mye kjeft for sin rolle i to aksjeemisjoner. Den ene emisjonen endte i knusende kritikk fra Kredittilsynet, den andre i en av historiens største bøter til et norsk meklerhus.

Bot og inndraging

Nå ser Kredittilsynet de to sakene i sammenheng. I løpet av få uker kommer tilsynet til å avgjøre om det er grunnlag for ytterligere bøtelegging og inndraging av konsesjon.

Ingen i Kredittilsynet ønsker å kommentere situasjonen. Men avdelingsdirektør Eirik Bunæs bekrefter overfor Dagbladet at tilsynet i løpet av ei ukes tid vil be Fearnley Fond forklare seg om aksjetildelingen i Fred. Olsen Energy. Fearnley Fonds var en av hovedtilretteleggerne da selskapet ble børsnotert og utvidet aksjekapitalen i fjor høst. Meglerforbundets Etiske Råd har bøtelagt Fearnley Fonds for systematisk å ha gitt flere aksjer til egne kunder enn til konkurrentenes kunder.

- Det er nytt for meg at disse sakene blir sett i sammenheng, sier Fearnley Fonds' styreformann Jon-Aksel Torgersen. Han syns det er uheldig at de to sakene dukker opp samtidig, men tilføyer:

- Vi står fullstendig inne for det vi har gjort i Fred. Olsen-saken.

Alvorlig kritikk

For Fearnley Fonds er situasjonen alvorlig. Mye kritikk, og flere til dels kraftige bøter de siste årene, er ikke god reklame for foretaket, som ledes av en av landets rikeste meklere, Harald Moræus Hanssen. Styreleder Jon-Aksel Torgersen er likevel varsom med å kommentere kritikken.

I HARDT VÆR: Meklerforetaket Fearnley Fonds er i hardt vær. Nå gransker Kredittilsynet om det er grunnlag for ytterligere reaksjoner etter bot og kritikk mot selskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!