Meklertopp investerer i digital låsesmed

Den norske, digitale nøkkelprodusenten Unloc har gjennomført sin andre emisjon, der tidligere RS Platou-sjef Peter Anker kom inn som investor.

NYE INVESTERINGER: Peter Anker investerer i digital låsesmed. Foto: Eivind Yggeseth
NYE INVESTERINGER: Peter Anker investerer i digital låsesmed. Foto: Eivind YggesethVis mer

(Finansavisen): Den digitale nøkkelprodusenten Unloc på Aker Brygge har gjennomført sin andre emisjon. Selskapet fikk inn totalt 6,9 millioner kroner, og måtte takke nei til flere interesserte investorer, skriver Finansavisen.

- Det var i utgangspunktet en emisjon for eksisterende aksjonærer, og den ble kraftig overtegnet i løpet av bare noen timer. De ansatte kjøpte for hele 3,2 millioner kroner, forteller daglig leder og delgründer Kris Riise i Unloc.

En av investorene som klarte å komme seg inn er Peter M. Anker, som i 2014 var med og selge skips- og offshoremeglerhuset RS Platou til Clarksons for 3 milliarder kroner. Han fikk investere for 1 million kroner i emisjonen.

- Vi skulle egentlig bare hente 5 millioner, men vi mottok ordrer på totalt 10,7 millioner, sier Riise.

Gått fra to til ti ansatte.

Riise og August Flatby etablerte Unloc i 2017, basert på et mål om å gjøre deling av husnøkler «like enkelt som å sende en tekstmelding». Så seint som i fjor var det fortsatt bare de to gründerne på lønningslista, men organisasjonen har i dag ekspandert til ti ansatte som alle er tildelt aksjeposter i selskapet.

Bedriften har kontorer på Aker Brygge i Oslo, der den også har all sin utviklingsvirksomhet, skriver Finansavisen.

På høy tid

- Folk er blitt vant til å ha et stort utvalg digitale hjelpemidler tilgjengelig fra mobiltelefonen.

Det kommer stadig flere spørsmål fra kunder som også vil bruke en app til å låse opp hus og hytte, eller kunne dele nøkler med andre, forklarer Riise.

- Vi tok på oss oppgaven med å skape en enklere hverdag for alle som har en inngangsdør. Men vi er nødt til å finne gode og solide samarbeidspartnere hvis vi skal klare å bryte gjennom i markedet og oppnå bred distribusjon.

Beleilig nok melder selskapet i dag at det inngår samarbeidsavtaler med to av landets største leverandører innen låser og ­adgangssystemer, forhandler­kjedene Certego (tidligere Låsgruppen) og Låssenteret.

- Det er en vinn-vinn-situasjon. Certego og Låssenteret kan tilby vår app som en tilleggs­tjeneste for sine kunder, som dermed blir våre kunder. Til gjengjeld kan de få inn flere oppdrag gjennom at våre kunder blir deres kunder, sier Riise.

Andre økonominyheter
- Småsparere laster opp i skadeskutt bankaksje
- Kjøper rigg for én milliard