Meklervenner går glipp av 100 millioner

Kjell Inge Røkkes nederlag kan koste meklerne 100 millioner kroner i tapte inntekter. Orkla Enskildas stjernemekler Mads Syversen ville vært storfavoritt til å håndtere en fusjon mellom Kværner og Aker Maritime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har vært i kontakt med flere meklere som anslår at fusjonsvederlaget i forbindelse med en sammenslåing av Kværner og Aker Maritime vil ligge på mellom en og to prosent.

Prosenter

Siden Røkke krever mellom 3,8 og 4,3 milliarder for Aker Maritime, snakker vi trolig om et beløp på rundt 50 millioner kroner.

I tillegg kommer vederlag for å administrere den foreslåtte sammenslåingen av Kværners skipsverft med Aker Yards. Sannsynlig honorar for den jobben er 1- 2 prosent av verdisettingen, også det flere millioner kroner.

100 millioner?

Gjør transaksjonene det nødvendig med kapitalutvidelser, tjener meklerhusene fem kroner for hver hundrelapp som hentes inn.

Til sammen ville fusjonsjobben sannsynligvis vært verdt opp mot 100 millioner kroner for det eller de meklerhusene som hadde fått jobben.

Det er selvsagt ingen automatikk i at administrerende direktør Mads Syversen i Orkla Enskilda Securities hadde fått det lukrative oppdraget.

Men som Røkkes hoffmekler ville han og hans folk stått meget sterkt i kampen om å håndtere en fusjon Molde-milliardæren regisserer.

- En slik sammenslåing ville selvsagt vært et interessant oppdrag for ethvert meklerhus, sier Mads Syversen til Dagbladet.

Langt fram i tid

Han avviser likevel at Røkkes nederlag i kampen om nytt Kværner-styre føles ekstra bittert av den grunn.

- Dette ville uansett ligget langt fram i tid, sier han.