Mekling for journalistene i P4

Det kan bli streik i radiokanalen P4 tirsdag hvis meklingen mandag kveld ikke fører fram. Fristen går ut ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meklingen i lønnsoppgjøret for Norsk Journalistlags medlemmer i P4 pågikk mandag kveld på riksmeklingsmannens kontor. Norsk Journalistlag (NJ) tar ut alle de 34 medlemmene i radiokanalen hvis det blir streik.

Da meklingsinnspurten startet mandag klokken 12.00, skilte det nær 7.000 kroner mellom krav og tilbud, ifølge fagbladet Journalisten.

P4 tilbød en gjennomsnittlig totallønnsvekst på 11.025 kroner (2,4 prosent), inkludert en redaktørpott og alle typer tillegg, mens NJs krav lød på 17.910 kroner (3,9 prosent).

P4s sjefredaktør og administrerende direktør Rune Brynhildsen sier til Journalisten at 2002 blir et dårlig økonomisk år for P4.

- Vi kan ikke se på årets oppgjør isolert, men må ta hensyn til de endrede rammevilkårene i årene framover. Derfor må vi bremse, sier han.

Norsk Journalistlag sier i en pressemelding at P4 er en av Norges største mediesuksesser, med betydelig utbytte for eierne.

- I situasjonen som nå framstår virker det som om redaksjonens ansatte i praksis skal subsidiere P4-eiernes utbytte, som for 2001 var over det dobbelte av resultatet før skatt, heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer