Mekling på overtid i bussoppgjøret

Partene i bussoppgjøret kom ikke til enighet innen fristen satt til midnatt. Forhandlingene fortsetter på overtid natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partene er blitt enige om å mekle på overtid, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB like etter midnatt. Da hadde fristen for å komme til enighet gått ut.

Det er ikke gitt tidspunkt for ny meklingsfrist, melder Yrkestrafikkforbundet på sin nettside.

Dersom det blir brudd i forhandlingene, blir 3.400 bussjåfører tatt ut i streik i Rogaland og i Bergen, Os, Hardanger og Voss. All busstrafikk blir stanset.

I tillegg vil blant annet Nettbuss Øst bli rammet, samt noen flybusser og shuttlebusser som går til og fra Oslo lufthavn.

Arbeidstakerne står hardt på at de skal ha samme lønnsutvikling som industriarbeiderne, slik intensjonen i Bussbransjeavtalen fra 2007 var. NHO Transport har gjort det klart at det ikke har mye å gi, og viser til at rammen er som ved frontfagene, altså 3,3 prosent.

Norsk Transportarbeiderforbund, Yrkestrafikkforbundet, Fagforbundet og Norsk Jernbaneforbund forhandler med NHO Transport.

Meklingen mellom partene i Bussbransjeavtalen startet lørdag klokken 11.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer