Statsoppgjøret:

Mekling på overtid

3700 statsansatte står i fare for å bli tatt ut i streik.

MEKLER FORTSATT: Partene i statsoppgjøret mekler fortsatt. FOTO: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MEKLER FORTSATT: Partene i statsoppgjøret mekler fortsatt. FOTO: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Flere timer på overtid mekles det fortsatt mellom partene i statsoppgjøret. Ingen vet når partene kaster kortene, eller tar hverandre i hånda.

Hele 3700 statsansatte står i fare for å bli tatt ut i streik fredag morgen dersom partene ikke kommer til enighet.

- En konflikt vil for eksempel kunne få konsekvenser for eksamen og sensur ved universitetene i Oslo, Bergen og Bodø, varslet forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat i forrige uke.

Alle de fire hovedorganisasjonene i statlig sektor: LO, YS, Unio og Akademikerne deltar i meklingen. På den andre siden av bordet sitter forhandlingsdelegasjonene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Meklingen pågår fortsatt, opplyste Riksmeklerens kontro overfor NTB klokka 5.13.

Blir sittende

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa før midnatt at det fram til da har vært bevegelse, men at partene ikke var i mål. Dermed ble det klart for mekling på overtid.

- Så lenge det er håp, vil partene normalt bli sittende, men dette må jeg ta formelt med dem, sa riksmekleren da det bare gjensto en snaut time før fristen for meklingen i statsoppgjøret gikk ut.

De to hovedtemaene som er brakt til mekling er økonomi og et pensjonsspørsmål.

- Vi er ikke i mål på noen av spørsmålene, men det har vært bevegelse fra begge sider på begge områder. Dette er begge krevende spørsmål med stor betydning for partene, sier Ruland.