Meklingen for hotell og restaurant fortsetter

Fristen gikk ut ved midnatt.

PÅ OVERTID: Riksmekler Nils Dalseide fortsatte med partene etter fristen var gått ut i natt. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
PÅ OVERTID: Riksmekler Nils Dalseide fortsatte med partene etter fristen var gått ut i natt. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv har fortsatt på overtid gjennom hele natten. Fristen gikk opprinnelig ut ved midnatt.

Ved sjutiden torsdag morgen var partene fortsatt ikke kommet til noen enighet.

- Vi arbeider fortsatt videre, og er inne i en avgjørende innspurtsdase nå, sa mekler Nils Dalseide til NRK.

Meklingen har foregått i hele natt og ifølge Dalseide har det vært en god dialog mellom partene.

Hvis meklingsmannen ikke klarer å finne en løsning, kan det fra torsdag morgen bli streik ved mer enn 200 spisesteder, kantiner og hoteller.

Fellesforbundet har varslet at 2.348 ansatte i hotell- og restaurantnæringen tas ut i streik torsdag morgen hvis ikke meklingen fører fram.

I første omgang er det hoteller og restauranter i Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag som kan bli rammet av streik.

Det er først og fremst i spørsmålene rundt minstelønn partene står langt fra hverandre.

Denne meklingsrunden er den tredje for Fellesforbundet siden sist helg. De to andre, for frontfagene og byggfagene, kom først i havn mange timer på overtid. Noen prinsipielle spørsmål er dermed avklart, men hotell- og restaurantnæringen har ved de senere års oppgjør vært spesielt problematisk på grunn av lønnsnivået i denne næringen.

(NTB)