NATTARBEID:   Riksmekler Kari Gjesteby fortsetter meklingen på overtid med LO og NHO natt til mandag. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix.
NATTARBEID: Riksmekler Kari Gjesteby fortsetter meklingen på overtid med LO og NHO natt til mandag. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix.Vis mer

Meklingen fortsetter på overtid

Ikke streik siden 1981 i et mellomoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmekler Kari Gjesteby opplyser at LO og NHO er innstilt på å forhandle videre etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til mandag.

LO og NHO har fortsatt ikke kommet til enighet i årets lønnsforhandlinger. Riksmekler Gjesteby er forberedt på å bruke natta. for å få partene til å bli enige, slik at en streik kan unngås.

Ikke siden 1981 har et såkalt mellomoppgjør endt med streik.

- Det er ganske seigt. Men det er god stemning og en grei tone mellom partene, sier Gjesteby.

- Ikke veldig morsomt Søndag møttes partene klokka 12, og forhandlet uten resultat til de tok en matpause klokka 18. Fristen for meklingen var midnatt, og hvis nattas mekling ikke når fram, vil 15.000 LO-medlemmer og 1.500 YS-medlemmer tas ut i streik fra mandag morgen.

- Vi vil finne en løsning, det er ingen som synes at dette er veldig morsomt. Men må vi bruke noen nattetimer til å komme til en løsning, så gjør vi det, sier Gjesteby til NTB.

Riksmekleren bekrefter at forhandlingene er veldig konkrete, og at striden står om penger.

Forhandlingene mellom LO og NHO brøt sammen før påske. Denne helga har partene sittet i mekling med riksmekler Kari Gjesteby.

(NTB).