Meklingen i Oslo kommune fortsetter

Rundt 2500 ansatte kan bli tatt ut i streik.

MEKLINGSMANN:
Meklingsmann Geir Engebretsen lukker døren til meklingsmøtet torsdag ettermiddag, der partene i Oslo Kommune forsatt ikke hadde kommet til enighet.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
MEKLINGSMANN: Meklingsmann Geir Engebretsen lukker døren til meklingsmøtet torsdag ettermiddag, der partene i Oslo Kommune forsatt ikke hadde kommet til enighet. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen ble gjenopptatt tirsdag klokka 12 og pågikk fortsatt da klokka hadde passert 3 natt til onsdag.

- Partene konsentrerer seg om de viktigste kravene, men det er vanskelige spørsmål som er tema i dag. Lokal lønnsdannelse for enkelte grupper, krav rundt heltid-deltid og innleie av vikarer er noen av temaene som drøftes, sa mekler Geir Engebretsen tidligere på kvelden til Fagbladet.

Da hadde det ikke vært grunnlag for å legge fram en skisse til løsning.

Tidligere tirsdag karakteriserte Engebretsen tonen i forhandlingene som god. Overfor TV 2 ville han imidlertid ikke spå om utfallet.

Han understreker at meklingen i Oslo er et hovedoppgjør slik at partene kan forhandle om alt innhold i tariffavtalen.

- Her er det snakk om veldig mange endringsforslag for eksempel knyttet til heltid og deltid og innleie av arbeidskraft. Dette er jo gjennomgående problemstillinger i meglingen i offentlig sektor i år, sier han.

Hele 43 000 ansatte i Oslo kommune er omfattet av meklingen. Hvis det blir brudd i meklingen, er 2500 ansatte tatt ut i streik i første omgang.

De fleste av disse fra skoler, barnehager og skolefritidsordninger. Bydelen Nordre Aker vil bli hardest rammet.

(NTB)