Meklingen i sykehusoppgjøret fortsetter

Meklingen i sykehusoppgjøret fortsetter på overtid natt til torsdag. Meklingsfristen ut for sykehusansatte i Akademikerne gikk ut ved midnatt og 250 medlemmer kan bli tatt ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksmekler Nils Dalseide sa til NRK før midnatt onsdag kveld at var bevegelse i samtalene, men han var usikker på om det ble enighet i løpet av natten.

- Stemningen er bra, og alle bidrar. Gitt komplikasjonene og de vanskelige spørsmålene, synes jeg det er en konstruktiv dialog, sier han.

Legenes styring av egen arbeidstid, organisering av faste stillinger, lokal ledelse og fagutvikling er blant de sentrale temaene i meklingen.

Onsdag varslet Akademikerne opptrapping fra mandag, i tilfelle streik.

Forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse sier det ikke ligger noen dramatikk i varselet om plassoppsigelse for rundt 325 medlemmer i tillegg til det opprinnelige uttaket.

- Opptrappingsvarselet er en del av spillereglene i arbeidslivet. Vårt mål er å finne en løsning innen meklingsfristens utløp, sa Frøyland få timer før meklingsfristen gikk ut.

Dersom de ikke kommer i havn, er streiken et faktum, først ved Sykehuset Østfold, Oslo universitetssykehus og Sykehuspartner, mens opptrappingsvarselet gjelder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og Helse Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer