Meksikaneren som stormet nobelscenen sendes ut

- Frykter hva som venter i hjemlandet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den meksikanske studenten Adán Cortés Salas, som stormet scenen under utdelingen av Nobels fredspris, sendes ut av landet i morgen tidlig. 

- Nå frykter han for hva som venter i hjemlandet, forteller hans advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

- Han er redd for at han kan bli utsatt for fryktelige ting. Det er opplysninger som styrker den frykten. Opplysninger som tyder på at han kan være mer utsatt enn det utlendingsdirektoratet legger til grunn, forteller Hagen, som ikke ønsker å utdype ytterligere. 

- Vi er to advokater. Én som styrer med asylsaken og jeg som styrer med fengslingen. UDI mener risikoen for overgrep ikke er stor, sier Hagen.  

Stormet scenen Meksikanske Cortés stormet scenen under utdelingen av Nobels fredspris med et meksikansk flagg og ropte «Vær så snill, Malala, ikke glem Mexico».

Han protesterte mot massemordet på 43 lærerstudenter i hjemlandet hans, i byen Iguaka i september i år. Etterforskere mener nå at studentene ble kidnappet av korrupte tjenestemenn, før de skal ha blitt gitt videre til en gjeng som drepte dem. Deretter skal studentene ha blitt brent og likene ble kastet i elva. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer