Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: ShutterstockVis mer

Mexico

Meksikansk by legaliserer sex i offentlighet

Meksikanske politikere håper endringen vil gjøre at politiet fokuserer på mer alvorlig kriminalitet.

Den meksikanske byen Guadalajara har godkjent en lovendring som tillater seksuell omgang offentlig, såframt ingen klager på det.

Håpet er ifølge The Independent at legaliseringen skal føre til at politiet i Guadalajara ikke lenger kan utpresse par som har sex i offentlighet.

Guadalajara er en by med 1,5 millioner innbyggere, og regnes som en av de mest konservative i Mexico.

Bystyret fikk gjennom reformen forrige uke, som nå lyder slik:

- Å ha seksuell omgang eller gjøre blottende handlinger av seksuell natur på offentlige steder, inne i kjøretøy eller på private områder i offentlig åsyn vil bli vurdert som administrative brudd, såframt det en innbygger ber om at politiet involveres.

Initiativet kommer ifølge den meksikanske avisa El Universal fra politikeren Maria Guadalupe Morfín Otero. Hun viste til en undersøkelse gjort blant universitetsstudenter, som viser at 90 prosent av de spurte har opplevd utpressing av politibetjenter som anklager dem for å drive med umoralske handlinger eller ekshibisjonisme.

To partier stemte mot forslaget. Representantene mente ifølge El Universal at man heller burde prioritere å jobbe mot korrupsjon i politiet.

Endringen kommer ikke mange dagene etter at kolombianske myndigheter advarte mot å ha sex, på grunn av den ekstreme varmen som for tida herjer landet.

- Unngå å ha sex på tidspunkter hvor temperaturen er på sitt høyeste, spesielt midt på dagen. Slik aktivitet vil være en ekstra fysisk belastning og fører til økt hjerterytme, sa helsesekretær i byen Santa Marta, Julio Salas, da.