Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meksikansk ordfører drept første dag på jobb

Gisela Mota ble skutt og drept bare timer etter hun startet i jobben.

 DREPT:  Gisela Mota tok over jobben som ordfører i Temixco 1. januar, og ble drept dagen etter av væpnede inntrengere.       Foto: Reuters/NTB Scanpix
DREPT: Gisela Mota tok over jobben som ordfører i Temixco 1. januar, og ble drept dagen etter av væpnede inntrengere. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I byen Temixco, sør for Mexico City, ble Gisela Mota (33) skutt og drept av inntrengere.

Lørdag morgen, under 24 timer etter Mota tok over jobben som ordfører, brøt fire væpnede menn seg inn å skjøt henne. Attentatet er bekreftet av Morelos guvernør, Graco Ramirez, på Twitter, melder den britiske avisa Independent.

- Jeg har blitt informert om angrepet på ordføreren av Temixco, Gisela Mota, en ung og elsket venn.

Mota ble tok over jobben som ordfører fredag og tilhørte det venstrepolitiske partiet Democratic Revolution Party.

Gjerningsmenn drept To av gjeriningsmennene ble drept av politiet. De andre, en 32-år gammel kvinne, en 18-år gammel mann og en mindreårig er arrestert  i forbindelse med drapet, ifølge Daily Mail. Nyheten om arrestasjonen kom søndag, samtidig som begravelsen til Mota. Flere hundre mennesker møtte opp for å ta farvel med ordføreren.

Alle offentlige flagg ble firet på halv stang, og guvernør Ramirez erklærte tre-dagers sorg. Sikkerheten rundt de andre ordførerne i staten er også skjerpet.

Sammenheng Motivet for drapet er uklart, men politiet mener det kan ha en sammenheng med gjenger og narkotikakartell som herjer i området, som Mota var klar for å ta opp kampen mot.

Ramon Castro Castro, biskopen som holdt messe i Motas hjem søndag, mener drapet var en advarsel til andre ordførere i området.
- Hvis man ikke samarbeider med organisert kriminalitet, så ser du hva som skjer. Det er for å skremme.

I følge BBC har flere mexicanske ordførere blitt drept det siste året av narkotikakartell. Mota hadde lovet å rydde opp i byen, som sliter mye med narkotika og organisert kriminalitet.

Temixco er den fjerde største byen i staten Morelo, og ligger 85 kilometer sør for Mexico City. Temixco har rundt 100 000 innbyggere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media