Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meksikansk scenestormer varetektsfengsles i dag: - Frykter han kan stikke av

Blir holdt i landet.

FÅTT BOT OG AVSLAG: Adán Corés kom seg opp på Nobel-scenen foran Thorbjørn Jagland og fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i Oslo Rådhus på onsdag. Siden det har hatt fått 15 000 kroner i bot, og avslag på asylsøknaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FÅTT BOT OG AVSLAG: Adán Corés kom seg opp på Nobel-scenen foran Thorbjørn Jagland og fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i Oslo Rådhus på onsdag. Siden det har hatt fått 15 000 kroner i bot, og avslag på asylsøknaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adán Cortés Salas (21) stormet scenen da Malala og Kailash holdt opp sine fredspriser i Oslo Rådhus onsdag. Han søkte asyl i Norge, men søknaden ble i går avvist.

«IKKE GLEM MEXICO: Adán ropte til Malala at hun ikke skulle glemme Mexico, der 43 lærerstudenter er drept og brent. Han ikke invitert. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
«IKKE GLEM MEXICO: Adán ropte til Malala at hun ikke skulle glemme Mexico, der 43 lærerstudenter er drept og brent. Han ikke invitert. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

I dag skal han i Oslo tingrett framstilles for varetektsfengsling. Politiet frykter han skal rømme, og vil fengsle ham fram til han blir sendt ut av landet, ifølge NRK.

- Han framstilles for fengsling fordi politiet mener det er unndragelsesfare, altså at han kan stikke av før uttransport, sier 21-åringens forsvarer, Jens-Ove Hagen, til kanalen.

Hagen ønsker ikke å kommentere fengslingsmøtet overfor Dagbladet.

Lik Dagbladet på Facebook

- Jeg vet ikke når fengslingsmøtet skal holdes, men jeg kan gi mer informasjon når jeg vet mer, sier han.

Meksikanske Adán var ikke invitert da han stormet scenen med et meksikansk flagg og ropte til «Vær så snill, Malala, ikke glem Mexico».

Han protesterte mot massemordet på 43 lærerstudenter i hjemlandet hans, i byen Iguaka i september i år.

De unge studentene skal ha blitt tatt til fange av leiemordere som jobbet for en narkobande. Seinere skal de ha blitt brent på en søppelfylling.