Meksikansk scenestormer varetektsfengsles i dag: - Frykter han kan stikke av

Blir holdt i landet.

FÅTT BOT OG AVSLAG: Adán Corés kom seg opp på Nobel-scenen foran Thorbjørn Jagland og fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i Oslo Rådhus på onsdag. Siden det har hatt fått 15 000 kroner i bot, og avslag på asylsøknaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FÅTT BOT OG AVSLAG: Adán Corés kom seg opp på Nobel-scenen foran Thorbjørn Jagland og fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i Oslo Rådhus på onsdag. Siden det har hatt fått 15 000 kroner i bot, og avslag på asylsøknaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adán Cortés Salas (21) stormet scenen da Malala og Kailash holdt opp sine fredspriser i Oslo Rådhus onsdag. Han søkte asyl i Norge, men søknaden ble i går avvist.

I dag skal han i Oslo tingrett framstilles for varetektsfengsling. Politiet frykter han skal rømme, og vil fengsle ham fram til han blir sendt ut av landet, ifølge NRK.

- Han framstilles for fengsling fordi politiet mener det er unndragelsesfare, altså at han kan stikke av før uttransport, sier 21-åringens forsvarer, Jens-Ove Hagen, til kanalen.

Hagen ønsker ikke å kommentere fengslingsmøtet overfor Dagbladet.

- Jeg vet ikke når fengslingsmøtet skal holdes, men jeg kan gi mer informasjon når jeg vet mer, sier han.

Meksikanske Adán var ikke invitert da han stormet scenen med et meksikansk flagg og ropte til «Vær så snill, Malala, ikke glem Mexico».

Han protesterte mot massemordet på 43 lærerstudenter i hjemlandet hans, i byen Iguaka i september i år.

De unge studentene skal ha blitt tatt til fange av leiemordere som jobbet for en narkobande. Seinere skal de ha blitt brent på en søppelfylling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer