LA NED BLOMSTER: Her besøker Tiffany Hartley innsjøen der hun så sin ektemann sist. Foto: AP Photo/Eric Gay/Scanpix
LA NED BLOMSTER: Her besøker Tiffany Hartley innsjøen der hun så sin ektemann sist. Foto: AP Photo/Eric Gay/ScanpixVis mer

- Meksikanske pirater drepte ektemannen min

Skal ha blitt beskutt på vei tilbake til USA med vannskuter. Men myndighetene i Mexico tviler på enkas historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Vannskuterturen til Mexico ble et mareritt for amerikanske Tiffany Hartley. Ifølge henne var hun og ektemannen David på vei tilbake fra den meksikanske siden av Falcon-innsjøen i Texas, der de tok et bilde av en liten kirke, da tre båter med væpnede pirater begynte å skyte mot dem med maskingevær.

- Vanskelig - David og jeg kjørte om kapp tilbake til USA da de begynte å skyte, sier Hartley til den amerikanske TV-kanalen ABC News.

I en samtale med 911-sentralen i USA forteller Hartley at ektemannen er skutt i hodet og at hun ikke klarer å dra kroppen hans på vannskuteren. Hun ble nødt til å forlate ham der.

- Du aner ikke hvor vanskelig det var å ikke være i stand til å hjelpe ham, sier hun.

Tviler på historien Men statsadvokat Marco Antonio Guerrero Carrixales mener de slett ikke er sikker på at enkas historie stemmer.

Myndighetene i Mexico sier de ikke har funnet noe bevis for at noe kriminelt har skjedd, og har antydet at det kan ha vært Tiffany Hartley selv som kan ha drept ham. På den andre siden sier amerikanske myndigheter med Texas-guvernøren Rick Perry i spissen at meksikanske myndigheter ikke har gjort nok for å finne bevis for at noe kriminelt har skjedd.

Perry har bedt den meksikanske presidenten Felipe Calderon om å ringe ham for å oppdatere ham om hvordan leteaksjonen etter liket av David Hartley går. Til nyhetsbyrået AP sier Perry at hvis ikke Hartleys lik er funnet innen Calderon ringer ham, så gjør ikke myndighetene der en god nok jobb.

- Ville aldri skadd mannen min - Det er hardt å ikke bli trodd. Jeg kan forstå det fra deres ståsted. Men det er sant, og han er der. Jeg vet at piratene, eller hvem det var som angrep oss, har han, sier Tiffany Hartley i et intervju med ABC News.

- Jeg ville aldri skadd ektemannen min. Hvorfor skulle jeg gjort det? Jeg elsket ham, sier Hartley.

Blant enkas største støttespillere er ektemannens familie:

- At hun må gå gjennom dette og at folk tviler på hennes historie, det skader hele saken, sier svigermoren Pam Hartley.

Ber Clinton gripe inn Hun har bedt utenriksminister Hillary Clinton gripe inn.

- David trenger å komme hjem og vi ber den meksikanske regjeringen, guvernøren i Texas, president Obama om hjelp. Til Hillary ber jeg om hjelp - fra mor til mor - til å få min sønn hjem. Værsåsnill, sa hun gråtende.

Myndighetene i Texas har siden april i år advart båtførere og fiskere mot å nærme seg den meksikanske siden av Falcon-innsjøen. Siden april har narkotikakrigen i Mexico forverret seg. På grunn av den samme krigen skal leteaksjonen etter David Hartlys lik ha blitt forsinket på grunn av trusler fra narkokartellene som herjer landet.

- VILLE ALDRI SKADET MANNEN MIN: Tiffany Hartley sier det er hardt å ikke bli trodd, og nekter for selv å ha drept ektemannen sin. Foto: AP Photo/The Denver Post, Helen H. Richardson/Scanpix
- VILLE ALDRI SKADET MANNEN MIN: Tiffany Hartley sier det er hardt å ikke bli trodd, og nekter for selv å ha drept ektemannen sin. Foto: AP Photo/The Denver Post, Helen H. Richardson/Scanpix Vis mer