Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meksikanske politimenn brent levende

Mobben trodde de var kidnappere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det groteske dramet utspant seg i et nabolag sør i hovedstaden Mexico by i går. Flere innbyggere la merke til tre menn som fotograferte ved en lokal skole.

Kidnappinger er et kjempeproblem i volds- og korrupsjonsherjede Mexico, og i løpet av den siste tida skal to barn ha forsvunnet bare fra denne skolen, melder BBC.

Folk antok at de tre mennene var kidnappere som spanet etter ofre, og gikk løs på dem. I ettertid viste det seg at mennene var sivilkledde agenter i det statlige politiet.

Mobben ble filmet

Stadig flere mennesker kom til mens de tre politimennene ble banket opp. Folkemengden ropte og heiet mens slag og spark haglet mot mennene, som forgjeves prøvde å forklare at de var politiagenter.

Noen av tilskuerne trodde fortsatt at mennene var kidnappere. Andre i folkemengden var rett og slett rasende over maktmisbruk og politikorrupsjon, og det de mener er manglende etterforskning av kidnappinger i nabolaget.

Mishandlingen av agentene pågikk i flere timer. Flere journalister kom til stedet, og deler av lynsjingen ble filmet av en lokal tv-stasjon.

På et tidspunkt ble mikrofoner stukket opp i de blodige ansiktene til ofrene, som igjen prøvde å forklare at de var politiagenter. Ifølge nyhetsbyrået AP var mennene så vidt i stand til å stå oppreist da de ble dyttet foran tv-kameraene. De brutale opptakene ble deretter sendt på lufta.

Brent levende

Det hele endte med at mobben helte bensin på to av mennene, og satte fyr på dem. Deretter sto de og så på at livet ebbet ut av dem.

Først på dette tidspunktet kom bevæpnede opprørsstyrker til stedet. De fikk reddet den tredje agenten, som nå er innlagt på sykehus. Ifølge politiet kunne de ikke komme de tre til unnsetning tidligere på grunn av trafikkorker i området.

Sjefen for det statlige politiet, Jose Luis Figueroa, kunne i dag bekrefte at de tre mennene var politiagenter som etterforsket narkotikaomsetning i nabolaget.

Politiet har nå satt i gang en etterforskning for å finne de som var mest aktive i gårsdagens lynsjing, men har foreløpig ikke gått til pågripelse av noen, melder AP.

MISHANDLET: En av politimennene ble «intervjuet» av reportere på stedet.
STYRKET VAKTHOLD: Et stort antall politifolk patruljerte nabolaget sør i Mexico by i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media