Mektig kø for 50-åringen

I går erklærte Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland vennskapspakt. Men når 50-årsdagen skal feires, er Stoltenberg byttet ut med Jens P. Heyerdahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to Jensene symboliserer vår tids sosialdemokrati: det nære samarbeidet mellom storkapitalister og arbeiderbevegelse.

I går deltok de på en totimers feiring i Folkets Hus. Deretter møttes Jaglands Risør-venner hos Jens P. Heyerdahl.

I kveld er det privat bursdagsfeiring på Geilo. Jens P. Heyerdahl kommer også hit, det samme gjør Jens Ulltveit-Moe ved siden av LO-leder Yngve Hågensen.

Men ifølge Jagland er Heyerdahl og Ulltveit-Moe industribyggere, ikke pengeflyttere. 50-årsfesten går av stabelen i Ulltveit-Moes hyttekompleks på Geilo.

Selvskrevne gjester er også FNs visegeneralsekretær Terje Rød-Larsen og statssekretær Mona Juel med sine tvillinger.

«Alle var der» i Folkets Hus i går, Jagland ble feiret i går. Statsminister Jens Stoltenberg var førstetaler og konferansier:

- Få vennskap har vært utsatt for større ytre press enn vårt forhold, Thorbjørn. Desto mer gledelig er det å vite at vi har samarbeidet godt, sa Jens og hyllet partilederen som et fullkomment politisk menneske og en fremragende utenriksminister.

#

HYLLEKOR: Få politiske ledere har opplevd så mye kjeft som Thorbjørn Jagland. Men i går ble 50-årsjubilanten hyllet. På rekke og rad: Tove Kvammen Midelfart, Jens P. Heyerdahl, Høyre-leder Jan Petersen og statsminister Jens Stoltenberg.

<B>HYLLEKOR:</B> Få politiske ledere har opplevd så mye kjeft som Thorbjørn Jagland. Men i går ble 50-årsjubilanten hyllet.