Mektig kongresspolitiker ut mot Norwegians USA-søknad

- Vil ødelegge titusenvis av arbeidsplasser for den amerikanske middelklassen.

KRITISK:  Pelosi skriver i brevet at hun har over hundre kongressmedlemmer bak seg i motstanden mot Norwegian. Foto: EPA
KRITISK: Pelosi skriver i brevet at hun har over hundre kongressmedlemmer bak seg i motstanden mot Norwegian. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norwegian vil ødelegge titusenvis av arbeidsplasser for den amerikanske middelklassen dersom selskapet får tillatelse til å fly til USA, mener den mektige amerikanske kongresspolitikeren Nancy Pelosi.

Pelosi, som er leder for Demokratene i Representantenes hus, og som så sent som i 2011 var Husets president, skriver om sin bekymring i et brev til partifellen, transportminister Anthony Foxx, ifølge Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for brevet er den massive motstanden som Norwegian har møtt for sine planer for langdistanserutene der selskapet flyr med fly som er registrert i Irland, men med piloter og kabinpersonale som er basert i tredjeland.

- Urettferdig konkurranse Pelosi skriver i brevet at hun har over hundre kongressmedlemmer bak seg i motstanden mot Norwegian. Hun hevder i brevet til transportministeren at dersom han godkjenner søknaden, vil det ødelegge tilliten arbeidere i USA har til president Barack Obamas løfte om å beskytte amerikanske arbeidsplasser mot «urettferdig konkurranse», skriver avisen.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian sier brevet ikke endrer Norwegians planer, og avviser Pelosis bekymring for amerikanske arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer