Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mektig narkobaron drept i Mexico - liket stjålet

Liket av Heriberto Laczano ble stjålet kun få timer etter han ble drept i et voldsomt skyteoppgjør.

LIKET STJÅLET: Lederen for det mektige narkotikakartellet Zetas i Mexico er drept i skyting nær grensen mot USA. Men liket er allerede stjålet av en annen narkobande. Foto: MEXICAN ATTORNEY OFFICE / EPA / NTB SCANPIX
LIKET STJÅLET: Lederen for det mektige narkotikakartellet Zetas i Mexico er drept i skyting nær grensen mot USA. Men liket er allerede stjålet av en annen narkobande. Foto: MEXICAN ATTORNEY OFFICE / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for det mektige narkotikakartellet Zetas i Mexico er drept i skyting nær grensen mot USA. Men liket er allerede stjålet av en annen narkobande.

En statsadvokat opplyser at liket ble stjålet fra et likhus bare noen få timer etter at Heriberto Laczano, også kjent som El Lacza, «Bøddelen», ble drept av mexicanske marinesoldater i et voldsomt skyteoppgjør som fant sted søndag ettermiddag.

Sto bak massedrap De første rettsmedisinske undersøkelsene, blant dem et fingeravtrykk, bekrefter at soldatene hadde drept sjefen for Zetas, som har vært en av Mexicos mest ettersøkte og fryktede menn.

Zetas anklages for å stå bak flere massedrap i Mexico og betraktes som en av de to største og sterkeste narkotikabandene i landet.

Tirsdag fikk mediefolk også se en mann som skal være Salvador Alfonso Martinez Escobedo, som brukte dekknavnet «Ekornet». Han bar håndjern, men smilte og strakte armene i været da han ble ført fram for pressekorpset.

60 000 drept Viseadmiral José Luis Vergara i den mexicanske marinen sier Martinez har vært en nær medarbeider av den antatte nestsjefen for Zetas, Miguel Angel Trevino Morales. Kartellet har kontroll over store områder nordøst i Mexico.

Siden desember 2006 er flere enn 60 000 mennesker drept i voldshandlinger som settes i sammenheng med narkotikatrafikken i Mexico. Zetas regnes som en av de mektigste narkotikabandene som ligger i det som ligner åpen krig med regjeringen.

(NTB)