Mektige republikanske bakmenn vurderer å stoppe Trump: - De hater fyren

Styrtrike milliardærbrødre vurderer å kaste seg inn i kampen mot kjendisrikingen.

SANKER STEMMER: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump på et valgkamparrangement i Iowa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SANKER STEMMER: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump på et valgkamparrangement i Iowa. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs øyne er rettet mot Iowa hvor både republikanerne og demokratenes kandidater natt til tirsdag norsk tid kjemper om sine partiers nominasjoner. Kjendisrikingen Donald Trump har overrasket etablissementet i det republikanske partiet og har ledet på meningsmålingene på republikansk side i månedsvis.

Men nå vurderer noen av USAs mektigste og republikanske bakmenn, de mediesky brødrene David (74) og Charles (80) Koch, begynne å bruke sine milliarder på å bekjempe kandidaturet hans ifølge The Hill. 

- Hater fyren De to brødrene ligger på en delt sjetteplass på Forbes liste over verdens rikeste, med en formue hver på 42,9 milliarder dollar (om lag 382 milliarder kroner) - mesteparten tjent gjennom oljekonglomeratet Koch Industries. I januar i fjor varslet brødrene at de sammen med støttespillere ville bruke 889 millioner dollar (om lag 7,9 milliarder kroner) på årets presidentvalg.

Til sammenlikning ligger Trump selv på 405. plass med en anslått formue på 4,1 milliarder dollar. 

- De er veldig nølende til å blande seg inn i nominasjonsvalget, men jeg tror at dersom de skal gjøre noe, vil de gjøre det nå, for de hater fyren (Donald Trump journ.anm.), sier en pengegiver som i helga deltok på Koch-nettverkets vintersamling i Palm Springs i California til The Hill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer