Stephanie Winston Wolkoff:

- Melania er medskyldig

Melania Trumps tidligere rådgiver, Stephanie Winston Wolkoff, går hardt ut mot førstedamen etter stormingen av Kongressen.

HARDT UT MOT FØRSTEDAMEN: Stephanie Winston Wolkoff er tidligere venninne og rådgiver for Melania Trump. Etter at hun fikk sparken fra Det hvite hus har hun gjentatt ganger gått hardt ut mot førstedamen og Trump-familien. Etter stormingen av Kongressen gjør hun det igjen. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX / NTB

HARDT UT MOT FØRSTEDAMEN: Stephanie Winston Wolkoff er tidligere venninne og rådgiver for Melania Trump. Etter at hun fikk sparken fra Det hvite hus har hun gjentatt ganger gått hardt ut mot førstedamen og Trump-familien. Etter stormingen av Kongressen gjør hun det igjen. Foto: Clint Spaulding/WWD/REX / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På seinsommeren skapte boka «Melania and Me» overskrifter.

Boka er skrevet av den amerikanske førstedamens tidligere rådgiver, Stephanie Winston Wolkoff, og inneholder flere detaljer om Melania Trumps liv - både før og under tida i Det hvite hus.

Vennskapet mellom Melania Trump og Stephanie Winston Wolkoff startet i New York for over 15 år siden, men endte brått i Det hvite hus i Washington, etter at Wolkoff fikk sparken som Melanias rådgiver.

PYNT: USAs førstedame Melania Trump viser fram juledekorasjonene i Det hvite hus. Video: Det hvite hus Vis mer

I anledning Melanias ferske uttalelser etter stormingen av Kongressen i forrige uke, kommenterer nå Winston Wolkoff førstedamens respons i et intervju med CNN.

Her går hun nok en gang hardt ut mot Melania Trump, som hun omtaler som «medskyldig» i opptøyene.

KRITISERER FØRSTEDAMEN: Melania Trumps tidligere rådgiver mener Melania er medskyldig i opptøyene i Kongressen, blant annet ved å stort sett forholde seg taus. Her er Donald og Melania Trump avbildet lillejulaften. Foto: Tasos Katopodis / AFP / NTB
KRITISERER FØRSTEDAMEN: Melania Trumps tidligere rådgiver mener Melania er medskyldig i opptøyene i Kongressen, blant annet ved å stort sett forholde seg taus. Her er Donald og Melania Trump avbildet lillejulaften. Foto: Tasos Katopodis / AFP / NTB Vis mer

- Fullstendig meningsløse

Det tok fem dager før Melania Trump kommenterte den historiske stormingen av Kongressen, en hendelse ektemannen i stor grad pekes på som ansvalig for.

- Førstedamens ord har kommet veldig seint. Ofte sier jeg bedre seint enn aldri, men ordene hennes er tomme. De er meningsløse. Det er det som er tristest med det hele. Det er bare ord, sier Winston Wolkoff til CNN.

Til kanalen kritiserer hun innholdet i Melanias uttalelse for å være passivt og sier hun etterlyser handling. Den tidligere rådgiveren mener forøvrig at Trump-administrasjonen i sin helhet ikke har noe annet valg enn å vise handling ved å gå av etter forrige ukes hendelser.

I en kommentar publisert i The Daily Beast to dager etter opptøyene som kostet flere personer livet, skriver Wolkoff at Donald Trump og Melania begge har «blod på hendene».

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

På spørsmål fra CNN-programlederen om hvordan hun kan si dette, ettersom Melania, i motsetning til president Trump, ikke talte til folkemassene i forkant av stormingen av Kongressen, svarer Wolkoff at dette ikke er første gangen det har skjedd opptøyer under Trumps presidentskap.

Hun mener også at førstedamens taushet nettopp er en del av problemet.

- Melania har en stemme, men hun har ikke brukt den. Hun har en plattform, men hun har ikke brukt den. Som USAs førstedame har du faktisk en mulighet til å snakke høyt og tydelig og på vegne av amerikanere, sier Winston Wolkoff til CNN.

Hun sier videre at hun mener Melania ikke bare er medskyldig, men at hun muliggjør det som skjer.

- Hun er det fremste medlemmet av Trumps heiagjeng og dessverre har hun ikke gjort noe annet enn å være akkurat det.

ROSEHAGEN: Førstedame Melania Trump taler i Rosehagen natt til onsdag norsk tid. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer

«Mangler moralsk kompass»

I kommentaren i The Daily Beast gikk den tidligere rådgiveren enda hardere ut mot både presidenten og førstedamen enn hun gjør i CNN-intervjuet.

Om sistnevnte skriver hun at hun er uten karakter og «mangler et moralsk kompass».

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Da Melania for første gang kommenterte og fordømte opptøyene og voldsbruken i går, mandag, gikk hun også ut mot det hun omtalte som «slibrig sladder og uberettigede personangrep» mot henne.

- Jeg synes det er skammelig at det har vært slibrig sladder, uberettigede personlige angrep og falske villedende anklager mot meg fra folk som ønsker å være relevante og har en agenda. Denne gangen handler det utelukkende om å helbrede landet vårt og dets innbyggere. Det skal ikke brukes til personlig vinning, het det blant annet fra førstedamen.

Til CNN utelukker ikke Winston Wolkoff at enkelte av kommentarene i førstedamens uttalelse retter seg mot henne, men sier at hun i så fall synes det er trist at førstedamen bruker tid på å tenke på dette nå, gitt situasjonen.

Hun understreker videre at hun ikke tror det er noe Melania kunne gjort for å endre president Trump, men mener at hun burde framstått som en rollemodell.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer