TALTE TIL LANDSMØTE: Donald Trump tok også en tur på scenen etter konas tale til landsmøtet i Cleveland. Foto: Bill Clark / CQ Roll Call / NTB scanpix
TALTE TIL LANDSMØTE: Donald Trump tok også en tur på scenen etter konas tale til landsmøtet i Cleveland. Foto: Bill Clark / CQ Roll Call / NTB scanpixVis mer

Melania-nakenbildene skaper spørsmål om hun jobbet ulovlig i USA på 90-tallet

Selv slår hun tilbake mot påstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Melania Trump (46) kan bli USAs førstedame (selv om meningsmålingene akkurat nå ikke levner ektemannen store sjanser).

Hun har i sommer vært i nyhetsbildet av litt ulike årsaker.

Under republikanernes landsmøte fikk hun stor oppmerksomhet, da det kom fram at deler av talen hennes var kopiert rett fra Michelle Obamas tale i 2008. Til slutt innrømmet taleskriveren hennes tabben.

Og sist søndag og mandag publiserte den tabloidavisa New York Post «hittil ukjente» nakenbilder, tatt på 90-tallet av en fransk motefotograf.

I 1996 eller 1995?

Nå har disse bildene ført til at det stilles spørsmål ved om 46-åringen fulgte lover og regler til punkt og prikke da hun i sin tid innvandret til USA fra Slovenia. Det er nok mange som ikke gjorde det da de først ankom USA, men de fleste som gjør det er heller ikke gift med en presidentkandidat som har lovet å kaste ut alle «ulovlige innvandrere».

Bildene ble ifølge New York Post tatt i 1995, mens Trump har sagt at hun først kom til landet for å jobbe som modell i 1996.

ÅPNET OPP: Melania Trump ble introdusert som taler på republikanernes landsmøte av sin egen ektemann og partiets presidentkandidat, Donald Trump. Video: CNN Vis mer

Politico har også gått gjennom ulike tidligere uttalelser fra Trump, som viser det som framstår som motsigelser i historien hun har fortalt om sin innvandringshistorie. Hun har i et intervju bekreftet at hun hadde et visum for folk i spesielle yrkesroller, men samtidig beskrevet hvordan hun måtte dra fram og tilbake fra hjemlandet, for å fornye visumet. Det er ikke nødvendig med et slik spesialvisum, og både Politico og CBS News mener det indikerer at hun istedet hadde et korttidsvisum, og at hun da ikke hadde arbeidstillatelse.

Melania: «Uriktig informasjon»

Melania Trump selv skrev i går på Twitter at hun hele tiden har hatt lovlig opphold i USA og nødvendig arbeidstillatelse, og at det har kommet fram «uriktig informasjon». Hun skriver også at hun i 2006 ble en «stolt statsborger». Men hun svarer ikke på noen av spørsmålene som er blitt stilt, blant annet av Politico og Bloomberg. Washington Post oppsummerer at det er flere spørsmål enn svar.

Det har også kommet anklager i CBS News om at førstekvinne-kandidaten ikke har en bachelorgrad fra et universitet i Slovenia, slik hun selv oppga på en hjemmeside som ikke lenger er tilgjengelig.